logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Thuis sporten doe je met deze 4 handige tips


Nu we geen idee hebben hoe lang de sportscholen door de lockdown nog gesloten blijven, is het tijd om thuis aan de slag te gaan. Misschien ben je al begonnen met thuis sporten of wellicht vind je het nog wat lastig om daarmee te starten. Om je een handje te helpen, lees je in dit artikel vier handige tips om thuis te bewegen.

1. Koop of huur sportapparatuur voor thuis

Ga je normaal gesproken naar de sportschool om te roeien op een roeiapparaat of om hard te lopen op een hardloopband? Dat betekent niet dat je ineens in een echte boot moet gaan zitten om te roeien of dat je buiten in de regen hoeft hard te lopen. Veel mensen weten niet dat je dergelijk apparatuur om te sporten ook gewoon kunt kopen of huren. Het is aan te raden om eerst te beginnen met huren zodat je daarna nog kunt kijken of je een apparaat gaat kopen. De beste roeitrainer voor thuis is een apparaat dat je gemakkelijk in de hoek weg kunt zetten. Dit soort apparaten nemen meestal bijna geen ruimte in.

2. Aan de slag met yoga via YouTube

Vanuit huis is het ook heel eenvoudig om online sportlessen te volgen. Steeds vaker vind je op YouTube volledige sportlessen, zoals yoga en pilates. Het enige wat jij nodig hebt, is een yogamatje, sportkleding en een goede mindset. Wanneer je het lastig vindt om daadwerkelijk te beginnen met zo’n sportles vanuit huis is het aan te raden om mee te doen aan een challenge. Wat ook kan helpen, is om niet alleen te sporten. Kijk in je omgeving of er iemand is die het leuk vindt om mee te doen aan zo’n challenge. Zo kun je elkaar motiveren om daadwerkelijk te gaan sporten. Extra tip: op YouTube vind je ook lessen voor andere sporten. 

3. Koop gewichten voor sportroutine

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor yoga of conditiesport. Ben je meer iemand die ervan houdt om met gewichten in de weer te gaan? Ook dat kun je gewoon vanuit huis doen. Daarvoor is het prettig om de nodige gewichten, dumbbells en andere accessoires te hebben. Je weet zelf waarschijnlijk wel wat je het fijnst vindt om uit te voeren. Voor krachtsport vind je online verschillende schema’s waar je aan kunt beginnen. De kans is ook groot dat je zelf al een schema hebt waar je je in de sportschool aan hield. Net als fitnessapparatuur kun je gewichten, halters en meer voor een bepaalde tijd huren voor thuis.

4. Touwtje springen in de tuin

Beschik je over een tuin, dakterras of wellicht een grote ruimte met een hoog plafond? Wellicht is touwtje springen dan iets voor jou. Touwtje springen zorgt voor een full body work-out zonder dat je dat door hebt. Natuurlijk word je wel moe van deze constante bewegingen, maar omdat je het én eenvoudig vanuit huis kunt doen én het vrijwel niks kost behalve het aanschaffen van een springtouw voelt het vaak niet als een sport. Toch is het de ideale sport om je hele lichaam een boost te geven. En dat gewoon vanuit huis! Ga je voor de beste roeitrainer voor thuis of kies je voor een work-out touwtje springen?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.