logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Thuis in planten, Jason Chongue

Thuis in planten - Jason ChongueEen huis wordt pas een huis als er appeltaart gebakken is en er genoeg planten staan. Dat was de wijze raad van mijn moeder, die nog steeds helemaal klopt. Hoewel het voor sommigen knap lastig blijkt te zijn om die planten in leven te houden… die dingen hebben toch zo hun eigen wensen en eisen, die moet je maar net allemaal weten! In het boek Thuis in planten staan de mini-handleidingen voor de meest populaire kamerplanten op een rij.

Alles voor je planten

Thuis in planten is een prettig boek voor alles wat je moet weten over het groen houden van planten. Van de verzorging tot de juiste potmaat, van de plaats tot manieren om de plantjes te snoeien of te vermeerderen. Alles wat je wil weten over jouw thuisplanten staat in dit boekje vermeld – kort, bondig en summier. De foto’s laten je zeker zien dat het gaat om normale kamerplanten, ze zien er heel spontaan en wat studentikoos uit. Of moet ik hipster zeggen?

Goed overzicht

Hoewel de informatie in het boek Thuis in planten erg beknopt en karig is, zul je genoeg informatie vinden om jouw planten tot een grote wasdom te laten groeien. Daarnaast geeft het boek ook genoeg informatie over het ingrijpen als het misgaat met je planten, hoe je ze kunt vermeerderen en er is ook een groot deel beschikbaar voor de styling, van de keuze in potten tot aan het neerzetten van een mooie collage op je tafel.

Ga direct naar Thuis in planten op BOL.com.


Recensie over Thuis in planten

Thuis in planten is een aandoenlijk boek over binnenplanten. Erg uitgebreid qua planteninformatie is het niet, maar het bevat wel genoeg informatie. Daarnaast is er ruime aandacht voor styling en verzorging, waardoor je de planten op de juiste plekken en op de juiste manier in huis zet. En dan wordt een huis ineens een thuis.

Score: 7


Informatie

Thuis in planten,
Good Cook, 191 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789461431868 . Prijs: 21,95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.