logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Thuis aan de slag met een gezonder lichaam? Lees dit online magazine!


Gezondheid – we zijn er allemaal mee bezig. Toegegeven… de ene persoon wat meer dan de ander, maar daar krijg je uiteindelijk wel de rekening voor gepresenteerd! Ikzelf was bijvoorbeeld nooit bezig met sporten. Niet dat ik ongezond leefde of overgewicht had, maar na een lange dag werken zocht ik het niet om nog wat te ondernemen. Het gevolg? De man met de hamer klopte tegen de man achter het bureau. De man achter het bureau verloor en móest wel gaan sporten.

Tips krijgen en zoeken

Vanaf dat moment ben ik gaan sporten, inmiddels zo’n 2,5 jaar geleden. Vanaf niveau -15 krabbel ik langzaam omhoog. Het eerste half jaar intensief met een fysiotherapeut, maar toen ik alles klachtvrij kon op een kippenniveau ben ik zelf aan de slag gegaan. Steeds een beetje beter. Dankzij de stapel tips en suggesties die ik meekreeg van de fysiotherapeut en de begeleiding van mijn fullservice sportschool die hier praktisch om de hoek bleek te zitten (who knew?) kruip ik langzaam omhoog in het sportklassement van vaders. Niet dat ik de ambitie heb om een nieuwe Dwayne Johnson te worden, maar een beetje welgevormd mag het allemaal wel zijn.

Online magazine

Er zijn gelukkig veel platformen en websites waar je terecht kunt voor tips en technieken. De een vertelt het wat uitgebreider dan de ander, soms krijg je d’r een overdosis enthousiasme bij waar je al hyper van wordt of wordt je overladen met technische details over spiermassa, hormonen en allerlei metabolismetheorieën. Dat gaat mij echt veel te ver. Ik wil gewoon plezier maken, waarbij ik mezelf wat sterker maak (en houd). Een hele fancy plek om kennis op te doen vond ik echter op het online magazine van BeterSport.nl. Daar vind je artikelen die juist gericht zijn op heel herkenbare vragen en problemen, zoals De Beste Buikspieroefeningen of Afvallen met dumbbells. Het fijne is ook dat de meeste artikelen heel toegankelijk zijn om thuis in de praktijk te brengen. Voor wie er geen sportschool om de hoek heeft zetten. Of hem nog niet heeft ontdekt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.