logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Streamingnieuws: Thriller serie The Power

Amazon Studios kondigt de casting aan voor de langverwachte serie The Power. Een 10-delige internationale thriller gebaseerd op de gelijknamige bestseller. Geproduceerd door Sister (Chernobyl, Giri/Haji, The Split) voor Amazon Studios, geproduceerd en geregisseerd door de Emmy Award-winnende Reed Morano (The Handmaid’s Tale). Talents zijn ondermeer Rob Delaney, Alice Eve, Edwina Findley, Jacob Fortune-Lloyd, Zrinka Cvitešić en Simbi Ajikawo. Ze zijn in gezelschap van Leslie Mann, Auli’i Cravalho, Tim Robbins, John Leguizamo, Eddie Marsan, Daniela Vega en een groot aantal nieuwe en opkomende talenten in de 10-delige thriller. Geregisseerd door Reed Morano en gebaseerd op de internationale bestseller van Naomi Alderman.

Ga direct naar het boek The Power op BOL.com.

Cast van The Power uitgelicht

Academy Award-winnaar Tim Robbins (Here and Now, Mystic River, Shawshank Redemption) zal Daniel Dandon spelen, de zelfingenomen en egoïstische Republikeinse gouverneur van de staat Washington. De constante doorn in het oog van Margot Cleary-Lopez, de Democratische burgemeester van Seattle zal gespeeld worden door Leslie Mann. Edwina Findley (Treme, If Loving You Is Wrong, Fear the Walking Dead) speelt Helen, haar zeer competente en vertrouwde adviseur. Margot’s echtgenoot Rob wordt gespeeld door de eerder aangekondigde John Leguizamo, en haar twee jongere kinderen, Matty en Izzy, worden gespeeld door Gerrison Machado en Pietra Castro.

Rob Delaney (Catastrophe) als Tom, speelt een bij het publiek geliefde ervaren nieuwspresentator – met een gezaghebbend maar warme en geruststellende aanwezigheid. Zijn jongere co-presentator Kristen, gespeeld door Alice Eve (Before We Go), is slimmer dan ze eruit ziet. Ze is ook ambitieus. Samen brengen ze de langzame maar onverbiddelijke mentaliteitsverandering in kaart terwijl het fenomeen zich ontvouwt.

In de machtscentra van Oost-Europa speelt Zrinka Cvitešić (London Spy, Capital), Tatiana Moskalev, de vrouw van de Moldavische president Viktor Moskalev. Ze is zeer intelligent, een geboren overlever en tot veel meer in staat dan de meeste mannen om haar heen beseffen.

Deelnemers aan de Oost-Londense Monke familie, geleid door patriarch Bernie (de eerder aangekondigde Eddie Marsan) zijn Jacob Fortune-Lloyd (The Queen’s Gambit) als de charmante Ricky, Sam Buchanan (You Wouldn’t Adam and Eve It) als de trage Terry, en Archie Rush (Black Mirror) als de jongste van de drie broers, Darrell. Juliet Cowan (Cuckoo, Killed by My Debt) speelt Barbara, Bernie’s vrouw en moeder van zijn drie zonen en erfgenamen. Ria Zmitrowicz (eerder aangekondigd) speelt zijn onwettige tienerdochter Roxy.

Simbi Ajikawo (Top Boy, Youngers), ook bekend als Little Simz, speelt Adunola, die de Nigeriaanse aspirant-journalist Tunde (de eerder aangekondigde Toheeb Jimoh) zijn eerste ervaring met The Power bezorgt.

Het verhaal van The Power

De wereld van The Power is onze wereld, behalve dan dat er een natuurlijke fout is. Plotseling, en zonder waarschuwing, ontwikkelen alle tienermeisjes in de wereld de kracht om mensen vrijelijk te elektrocuteren. Het is erfelijk, het is ingebouwd, en het kan niet worden weggenomen van hen. The Power volgt een cast van opmerkelijke personages van Londen tot Seattle en van Nigeria tot Moldavië, terwijl de macht evolueert van een tinteling in de sleutelbeenderen van tieners tot een complete omkering van de machtsbalans in de wereld.

Filminformatie

The Power is bewerkt door schrijfster, bedenker en uitvoerend producent Naomi Alderman, schrijfster en uitvoerend producent Claire Wilson, en schrijfster en mede-uitvoerende producent Sarah Quintrell, in samenwerking met een volledig vrouwelijke schrijversteam waaronder Stacy Osei-Kuffour, Rebecca Levene en Whit Anderson. Neasa Hardiman (Jessica Jones, Happy Valley) en Lisa Gunning (bewerking voor o.a. Fifty Shades of Grey, Seven Psychopaths en Nowhere Boy) voegen zich bij het volledig vrouwelijke regieteam van Reed Morano, Shannon Murphy (meervoudig bekroonde Babyteeth, Killing Eve) en Ugla Hauksdóttir (Hanna, Ófærð).

The Power, is geproduceerd door Sister en geproduceerd door Jane Featherstone (Chernobyl, Giri/Haji, The Split), Naomi de Pear (Don’t Forget the Driver, This is Going to Hurt, Flowers), Naomi Alderman, Reed Morano (The Handmaid’s Tale),en Claire Wilson (Rocks, Little Drummer Girl, Gangs of London) en co-executive geproduceerd door Sarah Quintrell (Ellen, The Trial: A Murder in the Family). De serie wordt geproduceerd door Tim Bricknell (Trust, Taboo).

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.