logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Beast op blu-ray

Sometimes the rustle in the bushes actually is a monster. Idris Elba (Fast & Furious: Hobbs & Shaw, The Suicide Squad) speelt de hoofdrol in een bloedstollende nieuwe thriller BEAST over een vader en zijn twee tienerdochters die opgejaagd worden door een bloeddorstige leeuw die duidelijk wil maken dat er maar één de baas is op de savanne.

Over Beast

Elba speelt dr. Nate Daniels die sinds kort weduwnaar is. Samen met zijn dochters gaat hij terug naar Zuid-Afrika, waar hij ooit zijn vrouw ontmoet heeft, naar een reservaat van een oude familievriend, bioloog Martin Battles (Sharlto Copley, tv-serie Russian Doll, Maleficent). Maar de reis die bedoeld was om hun verdriet te verwerken mondt uit in een angstaanjagende survivaltocht als er een leeuw achter ze aan komt die ontsnapt is aan een stel gewetenloze stropers en alle mensen nu als vijanden ziet. Iyana Halley (The Hate U Give, tv-serie This is Us) speelt Meredith, de 18-jarige dochter van Daniels, en Leah Sava Jeffries (tv-series Rel en Empire) speelt zijn 13-jarige dochter Norah. Beast een film van Baltasar Kormákur, regisseur van Everest, 2 Guns en Contraband.

Bekijk de trailer

Cast

  • dr. Nate Daniels – Idris Elba
  • Meredith, de 18-jarige dochter van Daniels – Iyana Halley (The Hate U Give, tv-serie This is Us)
  • Norah, de 13-jarige dochter van Daniels – Leah Sava Jeffries (tv-series Rel en Empire)
  • Martin Battles – Sharlto Copley (tv-serie Russian Doll, Maleficent)

Over de makers

Beast is een film van Baltasar Kormákur, regisseur van Everest, 2 Guns en Contraband. De productie is in handen van Will Packer, producent van de blockbusters Girls Trip, de Ride Along-franchise en tien films die meteen de best bezochte film waren in hun openingsweekend in de VS, waaronder Night School, No Good Deed en Think Like a Man. De film is daarnaast geproduceerd door James Lopez, directeur van Will Packer Productions, en Baltasar Kormákur. Het scenario is geschreven door Ryan Engle (Rampage, Non-Stop) naar een verhaal van Jaime Primak Sullivan en de uitvoerend producenten zijn Jaime Primak Sullivan en Bernard Bellew.


Ga direct naar Beast op BOL.com.

Recensie over Beast

Ondanks het super spannende verhaal, blijft Beast een beetje ronddrolen. Letterlijk, want de grote, nijdige leeuw cirkelt rondom het voertuig waar onze hoofdrolspelers in schuilen. Daarbij is het sluipen en wachten, praten en gevoelens delen, af en toe geteisterd door een klauw en een grauw. De computergeanimeerde leeuw heeft het duidelijk gemunt op mensen, wat een steek is naar de stropers en de jagers, die nog altijd veel te veel actief zijn in Afrika. Dat heeft onze leeuw zo kwaad gemaakt, wat hij nu botviert op onze vredelievende vrienden. Maar het blijft wachten op de vrijheid, en dat duurt ook voor jou als kijker soms best lang.

Score: 6


Informatie

Titel: Beast
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 93 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.