logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Those who wish me dead

Het is alweer een tijdje stil rondom Angelina Jolie, maar in Those who wish me dead kruipt ze in de rol van de stoere Hannah Faber. Hannah heeft een flink trauma opgelopen tijdens haar werk als brandweervrouw, waar ze getuige was van een aantal mensen die door de vlammenzee werd opgeslokt. Daardoor is ze op zijn zachtst gezegd een tikje destructief: een echte adrenalinejunkie die allerlei stunts uithaalt om even een kick te krijgen en zichzelf verdooft met flinke hoeveelheden alcohol. Tijdens het nieuwe ‘brandseizoen’ in het uitgestrekte Amerikaanse bos krijgen brandweerlieden ieder een eigen uitkijkpost toegewezen, om zo te beoordelen of er ergens een brand gaat uitbreken. Dat is het begin van Angelina’s verhaal.

those who wish me dead banner

Gevaarlijk op de loer

Op een andere plek in Amerika zie je hoe twee mannen een huis binnendringen en het daar wonende gezin koelbloedig ombrengen, om vervolgens het hele huis op te blazen. Elders in het land ziet Owen de beelden op televisie en schrikt zich het apenlazerus. Hij vertrekt direct met zijn zoontje Connor naar de enige man die hij vertrouwt, de sheriff in het dorpje van Hannah: zijn zwager Ethan. Maar daar zal hij nooit aankomen, want de twee moordenaars sporen hem op en maaien hem zonder pardon van de weg. Zijn zoontje weet echter te ontsnappen met belastende informatie tegen de twee mannen (en de organisatie die daar achter steekt – hoe of wat zul je nooit te weten komen. Waarom zou je ook tijd steken in zo’n bizar plot in een film als dit?). De vlucht van de jongen brengt hem echter wel naar Hannah, die alles op alles zet om deze jongen te redden.

Bekijk de trailer van Those Who Wish Me Dead

Cast

In de film spelen naast Angelina Jolie ook Nicholas Hoult (de “X-Men”-films), Finn Little (“Reckoning”), Aidan Gillen (“Game of Thrones”, “Peaky Blinders”), Medina Senghore (“Happy!”), Tyler Perry (“Vice”, “Gone Girl”), Jake Weber (“Midway”, “Homeland”) en Jon Bernthal (“Ford v Ferrari”, “Wind River”).

Regie en productie

De voor een Oscar genomineerde Sheridan (“Hell or High Water”, “Wind River”) heeft de film geregisseerd naar een screenplay van Michael Koryta, Charles Leavitt en Sheridan, gebaseerd op het boek van Koryta. Steven Zaillian, Garrett Basch, Aaron L. Gilbert, Kevin Turen en Sheridan zijn de producenten en Steven Thibault, Ashley Levinson, Andria Spring, Jason Cloth, Richard McConnell, Kathryn Dean, Michael Friedman, Daria Cercek en Celia Khong de uitvoerend producenten.

Halve verhalen

Dat klinkt allemaal spannend, maar jammer genoeg komt eigenlijk niets echt goed uit de verf. Ja, Angelina zet de rol van de gekwetste powervrouw geweldig goed neer – dat is echt een rol die bij haar past, waar ze zich geweldig in kan vormen. Ook Finn Little, die de rol van de jonge Connor op zich neemt, weet zijn rol goed neer te zetten. De film springt echter zo veel in het rond, dat geen enkele verhaallijn de tijd krijgt om zich goed te ontwikkelen. De meeste aandacht gaat uit naar Hannah en haar posttraumatische emoties, maar de achtergrond van Connor’s vader of de opdracht gevers van de twee moordenaars? Daar kom je niets van te weten. Op het eind wordt zelfs sheriff Ethan (met wie Hannah een haat-liefdeverhouding heeft) en diens zwangere vrouw erbij, waardoor het nog bizarder wordt.

Relatie en verlossing

De relatie die ontstaat tussen Hannah en het kind is eigenlijk de dragende kracht van de film. Hannah denkt dat ze een kans maakt op verlossing: Connor is ongeveer zo oud als de jongens die het jaar ervoor bij de brand zijn omgekomen. De film is alleen te druk bezig met rondspringen naar andere gebeurtenissen en andere personages, zoals Owens zwager Ethan en Ethans zwangere vrouw Allison. Zij vragen zich af waar Owen en Connor blijven. Ethan en Allison zijn een bijzonder stel bij elkaar, ik had graag meer van hen geweten. Allison heeft een ‘overlevingsschool’, die knap goed van pas komt als ze op de vlucht moeten voor de twee moordenaars. Die informatie komt heel kort aan je voorbij – zo snel dat je het misschien mist.


Ga direct naar Those who wish me dead op BOL.com.

Recensie over Those who wish me dead

Those who wish me dead is een bijzondere film, die lastig in een hokje te stoppen is. Het is een thriller, zonder meer, maar ook met een vleug rampenfilm erin verwerkt, alsook een fraai stukje drama. Angelina speelt haar rol vol overgave, alleen hapert het hier en daar aan het script. Er is te veel in te korte tijd dat verteld moet worden. Was de film een uur langer, dan was er meer tijd geweest om het verhaal neer te zetten – en dat zou niet direct ten koste hoeven gaan van de vaart van de film! Het is een spannende en onderhoudende film, maar laat je aan het einde met heel veel vragen zitten. Te veel vragen.

Score: 6


Informatie

Titel: Those who wish me dead
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 108 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.