logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Those Who Kill 2


Het tweede seizoen van Those Who Kill is anders dan het eerste seizoen – daar bestond de serie immers uit een reeks dubbel-afleveringen, die samen één geheel vormen. Those Who Kill 2 is een serie van zes afleveringen en bovendien een reboot van de serie met nieuwe gezichten. De serie wordt uitgegeven door Lumière en is verkrijgbaar op dvd.

Vermiste meisjes

De serie hakt in op een groot horrorscenario: de vermissing van een 17-jarig meisje. Ze is al zes maanden van de aardbodem verdwenen. Rechercheur Jan Michelsen is wanhopig omdat hij geen antwoorden kan geven op de vragen van haar moeder. Wanneer er elders het lijk van een meisje van dezelfde leeftijd wordt gevonden en een ander meisje wordt ontvoerd, roept Jan de hulp in van psychologe en profiler Louise Bergstein om de moordenaar beter te leren begrijpen. Het lijkt er immers op dat er een seriemoordenaar aan het werk is – eentje met verknipte ideeën, bovendien. En hoewel de politie de dader al snel in de smiezen heeft, blijkt het knap lastig hem te beschuldigen van de misdaden.

Verknipte geest

Het is dus een echt kat-en-muisspel tussen de ordehandhaving en de dader. Om dat spel extra kracht bij te zetten, krijg je de serie van twee kanten te zien. Aan de ene kant kijk je mee met de gebeurtenissen van de vermoedelijke dader, aan de andere kant ook vanuit de rechercheurs. Dat geeft een uniek perspectief op de hele zaak, zoals je zult begrijpen, waarbij je gelukkig niet veel van de spanning en het mysterie hoeft in te leveren. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en heeft een aantal aangename plotwendingen. Middels flashbacks krijg je de achtergrond van de hoofdpersonen te zien, wat je telkens wat meer informatie geeft over het hoe en waarom de daders deze meisjes ontvoerd hebben. Maar krijgt de recherche die informatie ook? En kunnen ze er op tijd bij zijn om de meiden te redden?

Ga direct naar Those Who Kill: Darkness op BOL.com.


Recensie over Those who kill 2

Scandinavische thrillers hebben een unieke, lugubere sfeer over zich. Geen idee hoe ze het voor elkaar krijgen, maar bij iedere thriller, geschreven of verfilmd, krijg je de koude rillingen over je rug. Zo ook bij Those Who Kill 2: Darkness, waarbij je weer deels in het hoofd van een seriemoordenaar kruipt. Langzaam maar zeker besluipt het gevoel van herkenning en misschien zelfs wel een beetje begrip je, in deze schitterende verfilming. Het acteerwerk is geloofwaardig en realistisch, het verhaal wordt duidelijk en helder verteld. Soms lijkt het alsof je wat informatie mist of dat het antwoord iets te snel wordt gegeven, maar over het algemeen is dit een echte nagelbijter.

Score: 8


Informatie

Titel: Those Who Kill 2: Darkness
Uitgever: Lumière
Tijdsduur: 8×45 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.