logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: This is us, seizoen 3

This is us is een relatief nieuwe televisieserie die over de hele wereld heel wat stof heeft doen opwaaien. Waarom? Misschien omdat het deels heel herkenbaar en realistisch is, wellicht omdat het op zo’n indringende wijze laat zien wat oorlog met iemand en diens omgeving kan doen… in dit derde seizoen gaat het leven verder en kunnen we verder kijken met de drie stellen die de hoofdrol spelen in deze serie. Daarbij wordt ook hier weer dankbaar gebruikgemaakt van flashbacks, zodat je een beeld krijgt van de thuissituatie en hoe de hoofdrolspelers gevormd zijn.

Fouten maken

Zo blijkt Jacks jongere broer Nicky, die dood werd gewaand, nog springlevend te zijn. Nicky probeert in de voetstappen van zijn vader te treden, zonder dezelfde fouten te maken. Hoewel Jack al een aantal jaren dood is, heeft zijn broer Kevin wel de mogelijkheid om de familie weer bij elkaar te brengen. Maar er is meer dan dat. De hechte tweeling Kevin en Kate beginnen los van elkaar te leven, nadat ze al die tijd om elkaars nek hebben gehangen. Hun eigen leven kent de nodige obstakels, zeker wanneer Kate meteen in een relatie stapt en weer afhankelijk wordt van Toby. Daar omheen draait hun geadopteerde broer, Randall, die naarstig zoekt naar zijn biologische vader. Ieder personage in de serie heeft zo’n rijk verleden, daar kunnen nog heel wat seizoenen van gemaakt worden!

Open en eerlijk

This is Us, seizoen 3 laat ook heel goed zien hoe de wereld in elkaar kan steken. Zo js Jack al jaren dood, en diens beste vriend Miguel is getrouwd met Jacks Weduwe, Rebecca. Dat klinkt een tikje creepy, maar is het zeker niet. Het wordt heel mooi verwoord en komt goed tot stand. Toch brengt het complicaties met zich mee, want niet iedereen staat er zo open in! De serie draait dan ook om relaties en familiebanden, in de breedste zin des woords, met diepe onderliggende thema’s als trauma’s, discriminatie en mentale ziektebeelden. De hoofdlijn van het verhaal draait dan ook om begrip en elkaar beter leren kennen. Respect, zogezegd, hoewel dat lang niet altijd makkelijk is op te brengen. De serie gaat ook over herinneringen en het herdenken van de overlevenden – met in het bijzonder Jack.

Ga direct naar This is us, seizoen 3 op BOL.com.


Recensie over This is us, seizoen 3

CooleSuggesties topper

This is us is een bijzondere dramaserie over een bijzondere familie – want hoe ver de ranken van de hoofdpersonen ook gaan, het is allemaal terug te leiden tot familie. De geschiedenis laat zien hoe ze zijn gevormd, iedereen heeft zijn bagage en afwijkingen waar zij zelf en anderen mee moeten dealen. Voor- en tegenspoed gaan in deze serie hand in hand en worden op een heel emotionele manier in beeld gebracht. Zie deze serie maar eens uit te kijken zonder minstens drie keer een brok in de keel te krijgen!

Score: 9


Informatie

Titel: This is us, seizoen 3
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 775 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.