logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Therapie to go, Sacha Bachim

Het is soms knap lastig om om te gaan met problemen. Soms zorgen kleine problemen, die makkelijk op te lossen zijn, zelfs voor grotere problemen. Problemen die je jarenlang kunnen blijven achtervolgen. Om dat te voorkomen deelt de Luxemburgse psychotherapeut Sacha Bachim 100 tips en technieken, die hij uit zijn psychotherapeutische gereedschapskist tovert. Hij gaat in op vragen als: Waarom hebben we eigenlijk deze constante gevoelens? En waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen en niet anders?

Praktische hulpmiddelen beginnen bij de basis

Voor je aan de slag kunt met de tips, krijg je eerst een stukje basistheorie aangereikt. Daarbij kijk je kritisch naar je eigen gewoontes en routines. Een belangrijke stap, want alleen als je jezelf kunt, kun je daar aanpassingen in uitvoeren. Hoewel de stof een tikje saai en droog begint (maar niet té droog overigens), verandert die stijl naarmate het boek vordert in een vlotte, trendy stijl, doorspekt met verwijzingen naar films, muziek en trends.

Alles in balans

Als lezers leren we bijvoorbeeld iets over perfectionisme, de balans tussen werk en privéleven, piekeren, positieve waardering, verfrissende perspectieven op ons eigen gedrag en denkpatronen, slimme methoden voor gedragsexperimenten, bescherming tegen de valkuil van actionisme, behulpzame probleemoplossende strategieën. of zelfs prikkelcontrole voor onder andere stoppen met roken, minder alcohol drinken, je eetpatroon veranderen en de schermtijd terugdringen. Dat is slechts een greep uit de gedragswijzigingen die jij jezelf kunt aanleren.


Ga direct naar Therapie to go op BOL.com.

Recensie over Therapie to go

CooleSuggesties topper

Natuurlijk is dit boek geen psycholoog in een knalgeel verpakkinkje. Het kan geen diepe problemen aanpakken, geen oude wonden helen of confrontaties voor je oplossen. Daar is het ook niet voor geschreven. Het is een luchtig boek, dat je stof tot nadenken geeft en dat je praktische handvatten biedt om een ​​eerste stap in de goede richting te zetten. Wat die ook is! Therapy to go is inspirerend en moedigt je aan om diep over jezelf na te denken. Zo kun je de technieken uit deze gereedschapskist gebruiken om aan jezelf te werken.

Score: 9


Informatie

Titel: Therapie to go
Auteur:
Uitgever: Scriptum
Aantal pagina’s: 258
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463192644
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.