logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Wedding Guest

the wedding guest

In het verre Pakistan wordt een bruiloft georganiseerd. Vanuit Groot-Brittannië komt een gast over, genaamd Jay, die verder niemand kent. Hij maakt her en der een praatje, maakt zich bekend als een vriendin van de bruid. Toch is er iets vreemds met hem aan de hand. Hij huurt bijvoorbeeld twee auto’s voor een periode van twee weken, koopt duct tape en een paar guns… wat zou er met hem aan de hand zijn? Dat wordt vrij snel duidelijk: hij is er op uitgestuurd om de bruid Samira te kidnappen! Die is namelijk uitgehuwelijkt, zo blijkt, maar verliefd op een andere man. Iemand met veel geld en een niet al te subtiele manier van handelen, zo blijkt.

Op de vlucht

Tijdens de ontvoering van het meisje gaat er rechter iets mis. Hij wordt gesnapt door een bewaker, waarna er een kort vuurgevecht ontstaat. Natuurlijk blijft het incident niet onopgemerkt door de media. Er wordt ruim aandacht aan geschonken, waardoor de eigenlijke vriend van het meisje niet zo veel zin meer heeft in een hernieuwd contact. Ze zullen haar immers snel bij hem gaan zoeken! En zo zit onze ‘held’ opgescheept met een meisje dat hij uit een penibele situatie heeft gered. Zo zijn Jay en Samira ineens heel erg op elkaar aangewezen, terwijl ze allebei in eenzelfde schuitje zitten: ze willen niet terug naar de situatie van waaruit ze komen! Zo zorgt onze bebaarde Wedding Guest voor een penibele situatie.

Stockholm syndroom

Langzaam maar zeker groeien de twee echter naar elkaar toe. Of eigenlijk is het Samira die naar Jay toe trekt, aangezien ze ook wel snapt dat haar eigenlijke vriendje Deepesh niets meer van haar wil weten. Ook wil ze niet terug naar haar uitgehuwelijkte situatie. Samen zijn ze op de vlucht, zoeken ze hotels waar ze onopgemerkt blijven en wisselen ze regelmatig van (vals) paspoort. Samira leert de kneepjes van het vak en kan – onder toeziend oog van Jay – de hele wereld aan!

Ga direct naar The Wedding Guest op BOL.com.


Recensie over The Wedding Guest

Uitgehuwelijkt worden is geen pretje, maar het is nog altijd aan de orde van de dag. Wanneer Jay opdracht krijgt om een bruiloft te crashen en Samira te kidnappen, doet hij dat op zijn eigen manier… en niet met heel veel succes. De film is een wisseling van spannende actie, sluimerende spanning en wat opbloeiende romantiek. De film mist wat in tempo, er had meer vaart in mogen zitten, maar de setting is heel sfeervol en zowel Samira als Jay zijn geloofwaardige typetjes.

Score: 7


Informatie

Titel: The Wedding Guest
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 94 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Babette Brugman avatar
  Babette Brugman

  Wat een bijzondere film lijkt me dit. Ik heb die in de bioscoop gemist, maar lijkt me geweldig voor thuis op de bank.

  Spannend en romantisch tegelijk!

 2. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  mooie prijs!!!

 3. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  super!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.