logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The very excellent mr. Dundee


De ene acteur verschijnt in een dikke serie films, de ander is met grote tussenpozen te zien op het witte doen (of direct naar videoband of dvd). Paul Hogan, die je vast wel kent van Crocodile Dundee, is iemand van die laatste categorie. Ik bedoel: hoeveel films ken je van deze acteur, naast Crocodile Dundee 1, 2 en misschien zelfs nog wel 3? The Very Excellent Mr. Dundee gaat juist daarover. Onze ster wordt namelijk geridderd door de Britse koningin en staat daarmee direct in de spotlight. Erg goed kan hij daar helaas niet mee omgaan…

Blunderen

Paul Hogan blijkt namelijk een oude man te zijn geworden, die heel nuchter in het leven staat. Een beetje als zijn grootste rol, maar dan minder stoer. Hij heeft een kast van een huis, kent alle grote namen uit die tijd persoonlijk en krijgt speciaal voor deze riddering een manager toegewezen, die alle PR in goede banen moet leiden. Toch gaat het regelmatig mis, simpelweg omdat Paul te licht denkt over de hele media-aandacht en alle poespas om zijn persoonlijkheid heen. Hij maakt kleine foutjes in de weken voor zijn reis naar Engeland, die enorm groot worden uitgelezen in de media. Toegegeven, het is een bonte verzameling ongelukken, die de meeste mensen in hun hele leven niet zullen meemaken, maar vermakelijk zijn ze wel.

In de problemen

Paul Hogan brengt zichzelf in The Very Excellent Mr. Dundee keer op keer in de problemen omdat hij te goedgelovig is. Hij laat zich door iedereen inpakken en komt pas te laat in actie om zijn handelingen weer op de rit te krijgen. In deze parodie op het leven in Los Angeles komen dan ook heel wat beroemdheden voor, waarvan het gros ‘uit de oude doos’ en van wie je al lang niets meer hebt gezien of gehoord. Ook worden er een aantal typische en bekende Australiers voor de camera gehaald voor wat korte interviews in de media-aandacht die Paul Hogan trekt met zijn maffe stunts en situaties. Dat levert leuke momenten op, maar houd er wel rekening mee dat jongere kijkers al die acteurs (Chevy Chase, John Cleese, Olivia Newton-John) misschien simpelweg niet kennen!

Bekijk hieronder de trailer van The very excellent mr. Dundee


Recensie over The Very Excellent Mr Dundee

Op zich is The Very Excellent Mr. Dundee een geslaagde film. We hebben er met zijn viertjes van genoten. De film is onderhoudend en je hoeft je geen moment te vervelen. Toch ontbreekt het in de film natuurlijk aan een verhaal. De hele weg naar het ridderschap lijkt eerder een kapstok voor de benarde situaties dan dat het een belangrijk onderdeel is in de film. Pauls zoon, die telkens een ander talent laat zien… grappig, maar met welk doel?

Score: 7


Informatie

Titel: The Very Excellent Mr Dundee
Uitgever: Dutch Film Works
Tijdsduur: 88 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

The Very Excellent Mr. Dundee is nog niet te koop op dvd of blu-ray, maar wel te kijken via Pathe Thuis.


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.