logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Filmnieuws: The Takeover

Netflix en drama producent Fiction Valley werken samen aan een nieuwe actiefilm van Nederlandse bodem. The Takeover, zoals de Netflix film getiteld is, gaat over de zogenaamde ‘white hacker’ Mel die per ongeluk een internationaal hackers netwerk platlegt. De opnames zijn deze week van start gegaan en de actiefilm speelt zich grotendeels af in Rotterdam. Holly Mae Brood neemt de rol van Mel Bandison op zich; Géza Weisz speelt de rol van Thomas Deen, haar partner in crime.

streaming-banner-netflix

Over The Takeover

Als de ethische hacker Mel Bandison bij een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met Thomas Deen, haar onhandige blind date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.

“Ik ben vereerd dat ik aan het roer sta van dit spannende avontuur en trots dat ik met deze fantastische cast mag werken. We gaan er iets geweldigs van maken.”

Annemarie van de Mond, regisseur

Cast van The Takeover

De hoofdrollen worden vertolkt door Holly Mae Brood als Mel en Géza Weisz als Thomas. Holly Mae Brood (1994) speelde eerder onder andere in Meisjes Van Plezier, Vals, Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en is bekend als presentatrice van Love Island. Géza Weisz (1986) is eerder te zien geweest in de films Alleen Maar Nette Mensen, Wiplala, Het Leven Is Vurrukkulluk en is binnenkort te zien in de Netflix film F*ck de Liefde 2.

Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen Whalid Benmbarek, Susan Radder, Frank Lammers en Noortje Herlaar.

streaming-banner-netflix

“The Takeover is onze eerste Netflix Original actiefilm van Nederlandse bodem. We kijken er enorm naar uit om, onder leiding van Annemarie van de Mond, in dit genre een nieuwe Nederlandse film op de markt te brengen over een zeer actueel onderwerp”

Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics

Meer informatie

  • Producent: Fiction Valley
  • Schrijvers: Tijs van Marle, naar een idee van Hans Erik Kraan
  • Director: Annemarie van de Mond
  • Producers: Annemieke van Vliet, Femke Bennink van Fiction Valley

The Takeover verschijnt eind 2022 op Netflix.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.