logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de trailer van The Sympathizer

The Sympathizer is een intrigerende serie die diep geworteld is in de complexe geschiedenis van de Vietnamoorlog en de nasleep ervan. Gebaseerd op de bekroonde roman van Viet Thanh Nguyen, belooft deze adaptatie een meeslepende ervaring te worden, waarbij kijkers worden meegenomen op een reis vol spanning, intriges en culturele conflicten.

The Sympathizer vanaf 15 april op HBO Max.

Spionage ten top

In het hart van het verhaal staat een half-Franse, half-Vietnamese communistische spion, wiens loyaliteit voortdurend op de proef wordt gesteld te midden van de chaotische laatste dagen van de Vietnamoorlog. Zijn strijd om zijn identiteit en trouw te behouden te midden van politieke intriges en persoonlijke dilemma’s vormt de kern van de serie. Wanneer hij gedwongen wordt om zijn geboorteland te ontvluchten en een nieuw leven te beginnen in het bruisende Los Angeles, ontdekt hij al snel dat zijn verleden hem blijft achtervolgen.

Trailer van The Sympathizer

Spionagethriller

Als spionagethriller biedt The Sympathizer een meeslepende kijk op de schimmige wereld van spionage en de gevolgen van geopolitieke conflicten op individuele levens. Tegelijkertijd dient de serie als een scherpe interculturele satire, die de complexe dynamiek tussen Oost en West, kolonisator en gekoloniseerde, en immigrant en gastland onderzoekt. Het belooft een diepgaande verkenning te worden van identiteit, macht en de zoektocht naar menselijke verbondenheid te midden van verwoesting en verandering.

Waargebeurd verhaal

Met een rijke en gelaagde verhaallijn, boeiende personages en een meeslepende cinematografie, is The Sympathizer een must-watch voor liefhebbers van intelligente, op feiten gebaseerde drama’s die zowel het hart als het verstand aanspreken. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in een wereld van geheimen, verraad en de onuitwisbare impact van oorlog wanneer The Sympathizer debuteert op het scherm.

streaming-banner-hbo-max

Productie

Credits: Co-showrunner, uitvoerend producent, schrijver en regisseur (afleveringen 1-3), Park Chan-wook, co-showrunner, uitvoerend producent en schrijver, Don McKellar, uitvoerend producent, A24. Uitvoerend producent Robert Downey Jr., uitvoerend producent, Susan Downey, uitvoerend producent, Amanda Burrell voor Team Downey. Uitvoerend producent, Niv Fichman voor Rhombus Media, uitvoerend producent, Kim Ly, uitvoerend producent, Ron Schmidt, uitvoerend producent en auteur van boek, Viet Thanh Nguyen, uitvoerend producent, Jisun Back voor Moho Film.
Regisseurs: Fernando Meirelles (aflevering 4), Marc Munden (afleveringen 5-7). Schrijvers: Mark Richard, Naomi Iizuka, Maegan Houang, Anchuli Felicia King en Tea Ho.

The Sympathizer is een coproductie tussen HBO, A24 en Rhombus Media, geproduceerd in samenwerking met Moho Film en Cinetic Media.

streaming-banner-hbo-max

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.