logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Suicide Squad op blu-ray

Schrijver/regisseur James Gunn is de man achter “The Suicide Squad”, een superheldenavontuur vol actie van Warner Bros. Pictures met enkele van de meest verachtelijke misdadigers die DC te bieden heeft. Met onder andere Margot Robbie (Birds of Prey), Idris Elba (Avengers: Infinity War), John Cena (HBO Max-serie Peacemaker) en Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom).

They’re dying to save the world

Bekijk de trailer van The Suicide Squad

Opnieuw!

DC’s nieuwe Suicide Squad-film laat al merken dat het anders is dan de eerder uitgebrachte film over deze boevenbende. Niet heel erg duidelijk trouwens, ze onderscheiden deze film enkel van de vorige middels het woordje “The” aan de titel toe te voegen. Dat de film het over een heel andere boeg gooit is duidelijk als je weet dat James Gunn aan boord is gehaald, die ook verantwoordelijk was voor Marvel’s Guardians of the Galaxy. Dat zorgt voor één groot visueel spektakel, dat kan ik je wel vertellen! Het is een film vol actie, humor en bruut geweld, met de nodige special effects die de wereld letterlijk op zijn kop zetten. Ik bedoel: een gigantische zeester die door de stad rend en gebouwen laat omvallen? Awesome!

Nieuw bloed

Wat opvalt aan deze film, is dat er heel wat nieuwe superschurken van stal worden gehaald. Harley Quinn (een rol die door Margot Robbie groot is gemaakt) is natuurlijk van de partij, maar gevangenisdirecteur Amanda Waller van de gevaarlijke Belle Reve gevangenis, haalt daarnaast superschurk Bloodsport (Idris Elba) uit de gevangenis, die ze onder druk zet om het team aan buitenbeentjes te leiden. Hiertoe behoren Harley Quinn (Margot Robbie), Rick Flag (Joel Kinnaman), de ironisch strijdlustige Peacemaker (John Cena), King Shark – een geweldige grote pratende haai in Hulk-achtige shorts, ingesproken door Sylvester Stallone -, Ratcatcher II (Daniela Melchior), die het bevel voert over een leger ratten waar ze ook gaat, en Polka-Dot Man (David Dastmalchian), die gesmolten stippen op de vijand afvuurt. Zij worden op een eiland gedropt om een dictator van zijn troon te stoten. Daarbij weten ze overigens niet dat er ook een tweede team op het eiland is afgezet, die even voor de kijkers aantoont dat ze zonde rmeer vervangbaar zijn. Enkele hilarische, absurde en ook bloederige momenten maken dat pijnlijk duidelijk.

Eiland-raad

Onze freaky antihelden hebben de taak om een ​​eiland voor de kust van Zuid-Amerika, Corto Maltese, binnen te vallen, waar een geheime onderzoeksfaciliteit voor biowapens is gevestigd die wordt gerund door het kwaadaardige genie de Denker (Peter Capaldi). Ons leger ongeleide projectielen moet deze plek neutraliseren zodat Amerika niet aan deze experimenten wordt gekoppeld. Langzaam maar zeker ontdekken deze schurken de waarheid en de geschiedenis achter het eiland, hebben ze wat onderlinge strijd en proberen vooral Bloodsport en Peacemaker elkaar telkens af te troeven, wat zorgt voor een prettige vibe. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Ze worden bijgestaan door kolonel Rick Flag die ze in toom moet zien te houden, terwijl de technici van Amanda Waller intussen alles volgen wat ze doen. Ook nu weer kan één verkeerde beweging ze hun leven kosten. En het gevaar komt uit elke hoek: vijanden, teamgenoten en Waller zelf.

Regie en productie

Gunn (de “Guardians of the Galaxy”-films) regisseert de film naar een eigen scenario dat gebaseerd is op de personages van DC. De film wordt geproduceerd door Charles Roven en Peter Safran, en de uitvoerende producenten zijn Zack Snyder, Deborah Snyder, Walter Hamada, Chantal Nong Vo, Nikolas Korda en Richard Suckle. Het creatieve team van Gunn bestaat onder meer uit director of photography Henry Braham (“Guardians of the Galaxy Vol. 2”), production designer Beth Mickle (“Captain Marvel”), editors Fred Raskin (“Guardians of the Galaxy Vol. 2”, “Once Upon a Time… In Hollywood”) en Christian Wagner (de “Fast & Furious”-films), en de voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Judianna Makovsky (“Guardians of the Galaxy Vol 2”, “Avengers: Endgame”, “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”). De muziek is gecomponeerd door John Murphy (“Kick-Ass”).


Ga direct naar The Suicide Squad op BOL.com.

Recensie over The Suicide Squad

CooleSuggesties topper

The Suicide Squad is een best bloederige film, met veel extreem geweld en enkele geweldige special effects om dat in beeld te brengen. Het lijkt daarmee een mix tussen de grimmige DC-wereld en de wat vrolijkere Marvel-wereld, gemengd met een vleugje Mortal Kombat. De film bevat eigenlijk alles waar je van zult smullen: humor, actie, spanning en een verrassende verhaallijn. De actie spat van het beeld af, de acteurs zetten hun rol vol verve neer. Ik had eigenlijk alleen wat meer willen zien van De Denker, maar dat terzijde. The Suicide Squad is alles wat je van deze bende criminelen mag verwachten, en het is te hopen dat er nog een vervolg komt – van deze versie wel 😉

Score: 9


Informatie

Titel: The Suicide Squad
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 132 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.