logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Secret Garden

De fantasievolle avonturenfilm The Secret Garden is vanaf 16 december 2020 te koop op blu-ray en dvd. Goed nieuws voor mensen met een voorliefde voor romantische verhalen vol magie en fantasie! In The Secret Garden zie je onder andere Colin Firth als Lord Archibald Craven en Julie Walters als Mrs. Medlock. De film is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek vol fantasie en magie. 

Het verhaal van The Secret Garden

The Secret Garden is een fantasierijk verhaal dat je meeneemt van het Britse India naar het koude Engeland, met de tienjarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) in de hoofdrol. Zij wordt namelijk vanuit India overgeplaatst naar haar knorrige oom Archibald Craven. Haar om is getrouwd met de zus van haar moeder, die onafscheidelijk waren. Op het moment dat Mary’s ouders samen met haar naar India verhuisde, kwijnde Archibalds vrouw letterlijk weg. Sinds dat moment leeft de arme man in zelfmedelijden en heeft hij bovendien zijn zorgen voor zijn zieke zoontje Colin.

Frisse wind in huis

Wanneer de ouders van Mary tijdens rellen in India komen te overlijden, wordt haar voogdij overgedragen aan haar oom Archibald. Ze reist naar India, waarbij ze ondertussen herinneringen ophaalt aan haar ouders en haar tijd in India. Haar moeder blijkt ook al lang niet goed te zijn geweest, ook zij heeft flink te lijden gehad onder het wegreizen van haar zus. Haar vader was daar een kille man, die nauwelijks oog had voor Mary. Daardoor is ze een losbandige en vooral energieke meid geworden. Een echte tomboy, die liever in bomen klimt dan dan ze haar haren vlecht. In het landhuis van Archibald krijgt ze een kille begroeting. Ze moet echt opnieuw beginnen, wat haar maar zwaar valt.

Zwerven en ontdekken

Tijdens haar zwerftochten door het landhuis en de landgoederen om het huis heen ontdekt ze van alles, waaronder haar zieke neefje Colin, waarvan Archibald niet wil dat zij hem ziet. Colin is aan huis gekluisterd: hij zou altijd ziek zijn en een enorme bochel hebben. Hij mag onder geen voorwaarde het huis uit. Mary vind dat maar onzin – bovendien heeft Colin helemaal geen bochel – en neemt haar mee naar de fantastische tuinen die ze heeft gevonden. Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime tuin die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest. De film, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett, is gemaakt door de producenten van Harry Potter en Paddington.

Ga direct naar The Secret Garden op BOL.com.

Bekijk hieronder de trailer van The Secret Garden

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.