logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Resident, seizoen 1

The Resident is een medische dramaserie, gemaakt door Fox. En stiekem is het een heel bijzondere manier om wat kritiek te leven op ons, mensen, en de steeds zakelijker wordende medische wereld. Dat is een verfrissende blik op een anders redelijk standaard ziekenhuisserie, met knappe doctoren, dramatische medische noodgevallen en veel spannende momenten in verlaten onderzoekskamertjes.

Coschappen

Natuurlijk draait de serie grotendeels om nieuwelingen, broekies die het vak nog moeten leren. Zo krijgt Conrad Hawkins, een derdejaars veelbelovende arts-in-opleiding, toezicht over een eerstejaars: Devon Pravesh. Conrad is misschien een geweldige arts, maar niet leuk of gezellig. Hij schept op, is een rasechte chauvinist, vind zichzelf de bom en vooral heel erg leuk. Maar wat je zou verwachten gebeurt niet. Devon is niet leuk of aimabel. Hij showt vanaf de eerste dag met een duur gouden horloge en slijmt bij iedereen die een hogere rang heeft dan hijzelf. In The Resident gaat het niet zozeer om het genezen van mensen, alswel de persoonlijke voordelen die gekoppeld zijn aan zo’n prestigieuze baan.

Negatief beeld

Als gevolg daarvan levert The Resident een van de meest negatieve presentaties van de moderne ziekenhuiswereld. Zie het eens voor je dat wanneer een operatie mis gaat, het hele team selfies maakt bij het bloederige tafereel?! Tegelijkertijd bedenkt de opererend arts een excuus voor zijn falen. Hij is immers de baas. Wat hij zegt, gebeurt. Maar hij is ook het type man die anonieme reviews achterlaat voor zijn eigen kunsten. Alles voor het imago van hemzelf en het ziekenhuis! Dat is eigenlijk hoe ieder bedrijf het zou doen… maar van een ziekenhuis verwacht je het niet.

Ga direct naar The Resident op BOL.com.


Recensie over The Resident

Wanneer de net afgestudeerde Devon Pravesh onder begeleiding komt te staan van de succesvolle Conrad Hawkins, wordt je meegenomen in de harde ziekenhuiswereld, waar alles draait om succes, geld en eigenbelang. Een zakelijke wereld in een ziekenhuis is niet wat je zou verwachten, maar het levert wel een bijzonder beeld op. Het probleem is alleen: wie is jouw favoriet als niemand echt betiteld kan worden als ‘held’ van de serie?

Score: 8


Informatie

Titel: The Resident
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
Tijdsduur: 615 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.