logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Princess, Disney Plus


The Princess heeft me eigenlijk wel een beetje verrast, moet ik je bekennen. Waar ik dacht om naar een zoveelste Disney prinsessenfilm te kijken met zingende vogeltjes en dansende dieren, is dit eigenlijk een middeleeuwse Die Hard geworden, met een naamloze prinses in de hoofdrol.

the princess recensie

Mysterieus

De naam van de prinses is niet het enige dat zo lang onbekend blijft. Want waar staat dit kasteel? In welk koninkrijk? De doedelzakken, het rode krulhaar van de prinses en nog wat andere elementen doen vermoeden dat we met Schotland te maken hebben, maar ook weer niet. Anyway… het koninkrijk van de prinses staat op losse schroeven, nadat zij haar aanstaande man voor het altaar heeft laten staan. Ze was uitgehuwelijkt om het koninkrijk een betere toekomst te beloven, maar eigenlijk had ze helemaal geen zin om bij die gluiperd in bed te kruipen. Waarom zou ze ook? De gluiperd in kwestie was daar niet blij mee en zette direct een fikse invasie in, waarbij het paleis in een handomdraai was veroverd. De prinses was naar een hoge torenkamer afgevoerd, bedwelmd en geketend. In die torenkamer ontwaakt ze in het begin van de film, om rustig te ontdekken dat die toren toch wel heel erg hoog is. Er is maar één uitweg, en dat is door die uitzinnige menigte boevenmansen.

Bekijk de trailer van The Princess

Brute actie

Vanuit dat oogpunt is The Princess ineens niet meer zo’n zoetsappige film, wat blijkt als de prinses in kwestie al in het eerste kwartier een haarspeld door het oog van een kidnapper steekt en hem nog even aanduwt voor het meest optimale effect. Dat soort film is het, met een paar lagen, zoals een multiculturele samenleving (waar de ‘slechte’ koning kritiek op heeft) en een dienstmeisje dat onze prinses heeft laten kennismaken met oosterse vechtkunst. Dat laatste komt natuurlijk alleen maar ten goede, want naast onze slechte koning staat een nog slechtere vechtersbazin met een levensgevaarlijke zweep: Moira.

streaming-banner-disney-plus

Game-achtige opbouw

Het verhaal van The Princess is alles behalve origineel of bijzonder intrigerend. Dat hoeft ook niet, want je verveelt je geen moment. Het kasteel is zeker niet in één stijl opgebouwd en in iedere omgeving zijn wel andere mogelijkheden om de vijandelijke soldaten een kopje kleiner te maken. Er zijn zelfs een soort ‘eindbazen’ waar de prinses af en toe tegenover komt te staan, waardoor je echt een soort game-achtige opbouwd hebt in het spel. Erg leuk gedaan, soms zelfs met een geslaagde snedige grap of opmerking (maar vaak zijn die wat matig).


Recensie over The Princess

The Princess is een vermakelijke actiefilm, waar je geen spijt van zult krijgen. Zeker niet als je gewoon even een verstand-op-0-film wil kijken. Er zit een heerlijk tempo in, wat grappen en sarcastische opmerkingen, een boeiende choreografie en zelfs het middeleeuwse stijltje wordt netjes gemixt met een fantasy-vibe om het niet al te realistisch of oubillig te laten lijken. Al met al een geslaagde film, die je linea recta kunt streamen op Disney+

Score: 7


Informatie

Titel: The Princess
Uitgever:
Tijdsduur: 104 minuten
Genre: Actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweld

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.