logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Boek recensie: The Pie Room, Calum Franklin


Waar denk jij aan als je het hebt over pie? Aan een lekkere, zoete taart, toch? Nou, daar denken ze in Engeland heel andere ideeën over! Daar gaan ze juist voor harige taarten, gevuld met ragout of vlees, kruidige groentes en bijzondere combinaties. Calum Franklin is eigenaar van The Pie Room, een restaurant waar je van alles kunt krijgen… in taartvorm.

Vanuit de basis

Het gave is, dat je in dit boek vanuit de basis wordt meegenomen in de wereld van pie *ik wilde hier het meervoud gebruiken, maar dan krijg je in het Nederlands een heel raar woord*. In het begin van het boek krijg je recepten voor het maken van een goed korstdeeg… en een aantal varianten van bladerdeeg. Vanuit die recepten ga je aan de slag met groentepasteien, vis- en zeevruchtenpasteien, pasteien met vis en gevogelte, maar ook feestelijke en zoete pasteien. Als kers op de taart (of de pastei, als je wilt) eindigt het boek met een aantal bijgerechten, sauzen en basisrecepten voor bijvoorbeeld een goede custard.

Presentatie is alles

Als je de recepten eenmaak onder de knie hebt, zul je in dit boek ook wel inzien dat presentatie alles is. Dat wordt dus flink oefenen en aandacht te schenken voor de afwerking van de pasteien. Heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je bijna gaan dromen van een eigen pie room. Dankzij de basisrecepten zit dat wel snor. Als afsluiter krijg je een aantal zoete recepten om te maken, met een aantal bijgerechten die in het restaurant worden geserveerd (maar weinig met een pie te maken heeft).

Ga direct naar The Pie Room op BOL.com.


Recensie over The Pie Room

Maak plaats voor de pastei in de Nederlandse keuken! Hoewel we in onze keuken natuurlijk wel eens een hartige taart voorbij zien komen, kan het altijd beter en imposanter. Calum Franklin is succesvol restauranteigenaar in Londen, waar hij The Pie Room beheert. In dit boek laat hij je heel nadrukkelijk kennismaken met hartige taarten, soms met een zoet randje. Wat mij betreft hadden er wat meer zoete taarten in mogen staan, maar… smaken verschillen! De foto’s doen de pasteien absoluut recht. De recepten zijn helder omschreven en haalbaar voor iedereen. Zeker als je wat oog voor detail hebt.

Score: 7


Informatie

The Pie Room,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045220413. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.