logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Nevers


the nevers seizoen 1 brd

The Nevers neemt je mee naar het victoriaanse tijdperk, vermengd met een tikje industrialisme, fantasy en steampunk. Dat is een mond vol, maar wil eigenlijk zeggen dat je een kostuumserie hebt zonder grenzen, waar letterlijk alles mogelijk is! Een fantasyversie van Bridgerton (maar dan een stuk later, de serie speelt af in 1898), zou je kunnen zeggen, vol bijzondere apparaten, high end klassenstrijd en ook de nodige inclusiviteit.

Touched

In deze bijzondere samenleving lopen opeens mensen rond met bijzondere gaven of afwijkingen. Die zijn voor iedereen anders, en dat maakt het zo bijzonder. Soms ontwikkelen mensen bovennatuurlijke krachten, zoals het zien van energiestromen of het ontvangen van visioenen. Andere gaven zijn wat duidelijker, zoals bovenmenselijke kracht of een kind dat twee keer zo groot is als volwassenen. Touched, worden ze genoemd, en al in de tweede aflevering zie je dat die naam heel goed is gekozen.

Weeshuis voor de touched

Die Touched worden niet bepaald geaccepteerd in de samenleving, zoals je zult snappen. Mensen zijn huiverig voor die vreemde gaven en kunnen daar niet goed mee omgaan. Ze worden geweerd door de samenleving, maar vinden een veilig heenkomen in het ‘weeshuis’ van Amalia True en Penance Adair. Opvallend genoeg zijn het vooral vrouwen die ’touched’ zijn, hoewel we al snel ontdekken dat er ook mannen bijzondere gaven hebben ontwikkeld.

Bekijk hier een trailer van The Nevers, seizoen 1:

https://www.youtube.com/watch?v=gs-ODufnJ8Y&ab_channel=HBO

Rode draad

Dat feit alleen zou een goede film opleveren, maar geen serie. Er moet meer zijn! En geloof me… dat is er! Zo wordt Londen geteisterd door een brute moordenares, die de gemoederen flink bezighoudt. De Touched Maladie zorgt voor een slechte naam voor alle mensen met bijzondere gaven. Zij en haar team houden Londen flink bezig. De politie zoekt met man en macht, maar lijkt niets te kunnen beginnen. Dan begint ook Amalia True zich ermee te bemoeien, waardoor het verhaal ineens spannender en intenser wordt.


Ga direct naar The Nevers op BOL.com.

Recensie over The Nevers

The Nevers neemt het fantasygenre weer eens goed onder handen in een high-end serie die kosten noch moeite sparen om een geloofwaardige wereld neer te zetten – doorspekt met coole gadgets en gizmo’s. Je ziet duidelijk dat Joss Whedon hieraan heeft meegewerkt, een echo van Buffy the Vampire Slayer is bijna tastbaar aanwezig. Griezelig, grappig, aandoenlijk en soms schokkend: dit is een serie die het kijken zeker de moeite waard is.

Score: 8


Informatie

Titel: The Nevers
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 346 minuten
Genre: fantasy.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. jkampmeijer avatar
  jkampmeijer

  Leuke actie, succes allemaal.

 2. jkampmeijer avatar
  jkampmeijer

  Mooie prijs, succes allemaal

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  Super waag graag een kansje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.