logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: The Mule


Wat zou jij doen als je later niet goed over je toekomst hebt nagedacht? Dat is de situatie waarin de bejaarde Earl Stone zich in bevind. Hij is jarenlang vrachtwagenchauffeur geweest en zorgde daarnaast liever voor zijn daglelies (bloemen die slechts één dag bloeien) dan voor zijn gezin. Zijn vrouw en dochter hebben hem dus de rug toegekeerd, maar ook voor Earl houdt het op. Hij kan zijn werk niet langer doen, en heeft ook niet echt gedacht aan zijn pensioen. Op het verlovingsfeest van zijn kleindochter (die wil wel contact met haar opa, hoewel haar moeder en grootmoeder daar niet echt om staan te juichen) ontmoet hij een vriend van één van de bruidsmeisjes. Die hoort dat Earl vroeger veel op de weg heeft gezeten en ruikt een kans… en zo rolt Earl in de wereld van het Mule-zijn. Ezel. Pak-ezel voor drugshandelaren, hier in NL beter bekend als drugskoerier.

Naïef

In het begin is Earl nog een tikje naief. Hij weet niet zo goed wat er van hem verwacht wordt en is zichtbaar onder de indruk van de imposante Mexicanen met hun machinegeweren. Toch weet hij na een ritje of twee dat hem niets kan overkomen, mits hij een beetje naar ze luistert. Hij groeit in zijn rol en speelt zijn leeftijd handig uit. De domme opa die ritjes maakt, dat is iets waar de Mexicanen weinig bedreiging in zien. Hun band groeit en Earls bankrekening ook – waarmee hij met liefde zijn familie en vrienden helpt.

Artiest

Met Earl op de weg kan het eigenlijk niet mis gaan. Hij doet zijn ding, zingt liedjes en kabbelt over de Amerikaanse Highways. Toch is de drugsbaas een beetje argwanend – hij laat Earl volgen door twee ‘begeleiders’ die de regels een tikje overactief op Earl drukken. Die geeft op zijn unieke manier een beetje tegengas door de regels te buigen en de jongens een wijze les te bezorgen: ik doe dingen op mijn eigen manier! Dat gaat met vlagen en stoten best goed, tot de grote drugsbaas vervangen wordt door een agressieve jongeling die zichzelf graag wil bewijzen… de hele keten komt onder druk te staan, waaronder ook Earl, aka ‘The Mule Tata’ en zijn rebelse gedrag.

Onderzoek

Ondertussen kijk je achter de schermen mee met een groots onderzoek van de DEA, die de hele drugsketen willen oprollen. Dankzij een mol in de organisatie komen ze steeds meer te weten over de hele handel en de manier waarop de drugs worden vervoerd, maar echte aanhoudingen hebben ze nog niet gedaan. Wel bereikt ook hen de geruchten van Tata, een van de beste drugskoeriers tot nu toe. Die zouden ze maar wat graag in de kraag willen grijpen!

Ga direct naar The Mule op BOL.com.


Recensie over The Mule

CooleSuggesties topper

The Mule is een geweldige film over een bejaarde veteraan die zichzelf nog eens wil bewijzen en Het Grote Geld ziet lonken. Hij begint een succesvolle carrière als drugskoerier, waarbij hij zijn leeftijd briljant uitspeelt om iedereen voor de gek te houden. De film is meesterlijk in beeld gebracht en weet je keer op keer te verbazen. Dit is een echte must-see, met een glansrol van de oude Clint Eastwood, die ook regisseur was van deze film.

Score: 9


Informatie

Titel: The Mule
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 111 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.