logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Misfits, Just Entertainment


The Misfits poster

The Misfits is een prima actiefilm, maar misschien een tikje gedateerd voor de verwende filmkijker van vandaag. Het is eerder een film voor fans vna de oude James Bond-films, of bijvoorbeeld 60 seconds. De film probeert een hypermoderne overvalfilm te zijn, als een soort high tech versie van The Italian Job, maar het komt net niet lekker uit de verf om de concurrentie aan te gaan met een kaskraker als Fast&Furious 9.

Waar gaat The Misfits over

In The Misfits speelt Pierce Brosnan de hoofdrol van Richard Pace, een kleptomaan met een drang naar grote klussen. Hij is meermaals opgepakt en achter de tralies gezet, maar daar is hij keer op keer uit ontsnapt. Hij wordt nu gerecruteerd als een van de zes niet-zo-kleine criminelen die samenwerken om een ​​goudkluis in Abu Dhabi leeg te roven, waarin diens eigenaar Tim Roth bloedgeld bewaard voor terroristen in de vorm van goed beveiligde goudstaven. De bende bestaat verder uit bankrover Ringo (Nick Cannon), pyrotechnicus Wick (Mike Angelo), martial arts slangenmens Violet (Jamie Chung) en oplichter/kroonkoning “the Prince” (rallyrijder en kortefilmmaker Rami Jaber). Als kers op de taart wordt ook Pace’s dochter Hope (Hermione Corfield) bij het verhaal betrokken. Alles wordt echter zo snel gepresenteerd, dat je weinig tijd krijgt om bij de kleine details stil te staan. Dat geeft veel vrijheid! En dat is ook wel nodig. , hoewel de hele zaak nogal vaag aanvoelt, met Roth’s gevangenisbouwer Schultz als de corrupte autoriteitsfiguur, en alle anderen bundelen hun talenten om te voorkomen dat hij een terroristisch plan in het Midden-Oosten financiert. De strategie van Harlin – een die voor tal van andere regisseurs heeft gewerkt – is om alles op zo’n flitsende manier te presenteren dat het publiek niet stilstaat om de details in twijfel te trekken.

Prison break

Een ander verhaallijn is een soort vete tussen Pace en gevangenisontwerper Schultz, die ook de goudkluis heeft ontworpen. Pace wist telkens uit de gevangenissen van Schultz te ontsnappen, wat hem natuurlijk een doorn in het oog is. Maar ook in deze film moet Pace even een gevangenis in – daar bevind zit namelijk de klus! Het doel is om het Dola Penal Institute te infiltreren, alle gevangenen te vergiftigen en de afleiding te gebruiken om in de kluis te boren (gemakkelijk toegankelijk via een gevangenenbadkamer), waarbij het goud op de meest creatieve manier naar buiten wordt gesmokkeld.

Cast van The Misfits

  • Richard Pace – Pierce Brosnan (James Bond: The World is not Enough, Mama Mia)
  • Violet – Jamie Chung (Big Hero 6, Gotham)
  • Hope – Hermoine Corfield (Mission Impossible: Rogue Nation)
  • Ringo – Nick Cannon (Men in Black II)
  • Schultz – Tim Roth (Rob Roy, Lie to me, The Hateful Eight)
  • Wick – Mike Angelo
  • The Prince – Rami Jaber
  • Jason Quick – Qais Qandil

Bekijk de trailer


Recensie over The Misfits

Toegegeven: het verhaal van The Misfits is filterdun. Je kunt het aan alle kanten onderuithalen, al was het maar om de matige dialogen en de vele misplaatste grappen en oneliners. Ondanks dat is het wel een vermakelijke film, hoewel je hem niet direct op het witte doek moet zien. Daarvoor bevat de film te weinig actie en te veel dialogen. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van het eergevoel van de criminelen (want waarom zouden deze groep elkaar trouw zijn, ze kennen elkaar pas een goede week?) en is het wel opmerkelijk dat Brosman als laatste teamlid eigenlijk bepaald hoe alles in gang gezet zal worden. Filmisch steekt The Misfits goed in elkaar – bovendien bevat de film een fijn tempo, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen.

Score: 6


Informatie

Titel: The Misfits
Uitgever: Just Entertainment
Tijdsduur: 94 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.