logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over de serie The Marvelous Mrs. Maisel

Met het vierde seizoen van de geliefde en gevierde The Marvelous Mrs. Maisel, dat op 18 februari in première gaat, kondigt Prime Video aan dat de hitserie zal terugkeren voor een vijfde seizoen. The Marvelous Mrs. Maisel is Prime video’s meest bekroonde serie en heeft groen licht gekregen voor een vijfde en laatste seizoen. Bijna vijf jaar lang heeft de serie fans vermaakt. De productie voor het vijfde en laatste seizoen is momenteel aan de gang in New York City. Het vierde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel is vanaf vandaag, 18 februari, te zien met twee nieuwe afleveringen die elke vrijdag verschijnen gedurende vier weken.

streaming-banner-prime-video

The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 4

Het is 1960 en er hangt verandering in de lucht. Op zoek om haar act aan te scherpen, vindt Midge een baan met totale creatieve vrijheid. Maar de toewijding aan haar vak – en de plaatsen die het haar brengt – creëert een kloof tussen haar, haar familie en vrienden om haar heen. 

Bekijk de trailer van The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 4

Cast

Het scherpe, compromisloze en hilarische nieuwe seizoen bevat gastoptredens van Kelly Bishop, Milo Ventimiglia, John Waters, en Jason Alexander. De hoofdrollen worden vertolkt door:

 • Rachel Brosnahan (Emmy-winnares)
 • Tony Shalhoub (viervoudig Emmy-winnaar)
 • Alex Borstein (tweevoudig Emmy-winnaar)
 • Marin Hinkle (Emmy-genomineerde)
 • Michael Zegen
 • Kevin Pollak
 • Caroline Aaron
 • Luke Kirby (Emmy-winnaar)

“Amy, Dan en The Marvelous Mrs. Maisel hebben een ongeëvenaard pad bewandeld, door de normen in onze industrie uit te dagen en het entertainmentlandschap voor altijd te veranderen met hun one-of-a-kind storytelling. De tientallen awards bevestigen Maisel’s nalatenschap op vele manieren, maar wat nog duurzamer en schrijnender is, zijn de personages die Amy creëerde en de vreugdevolle, briljante, unieke wereld die zij en Dan tot leven brachten. Deze serie heeft zoveel betekend voor Prime Video en de effecten van het succes zullen nog lang na het laatste seizoen voelbaar zijn. Ik kan niet wachten op de fans en ons wereldwijde Prime Video publiek om van elk moment te genieten als we beginnen aan het hoogtepunt van deze baanbrekende en onvergetelijke serie.”

Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios

The Marvelous Mrs. Maisel…

 • Was de eerste Amazon Studios productie die groen licht kreeg voor nieuwe multi-season serie.
 • Won 20 Emmy Awards met 54 nominaties in zijn eerste drie seizoenen, waaronder Outstanding Comedy Series. De serie heeft ook vijf Critics Choice Awards (waaronder Best Comedy Series), twee Producers Guild Awards, een Writers Guild Award, vijf Screen Actors Guild Awards, waaronder Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series, en een Peabody Award gewonnen.
 • Heeft geschiedenis geschreven met de Emmy Awards, waarbij Amy Sherman-Palladino als eerste persoon, in hetzelfde jaar Emmy’s heeft gewonnen voor zowel komedie schrijven als komedie regisseren.
 • Rachel Brosnahan’s rol als Miriam “Midge” Maisel heeft haar een Primetime Emmy award opgeleverd voor Outstanding Actress in a Comedy Series, twee Golden Globe Awards, drie Screen Actors Guild Awards (waaronder één voor Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series), en twee Critics Choice Awards – een award die nog nooit eerder door een acteur in een serie is gewonnen.
 • Is een ongelooflijk belangrijke productie voor New York City geweest, die meer dan 34.000 acteurs en vakmensen in dienst heeft gehad gedurende de eerste vier seizoenen.

Over de makers

The Marvelous Mrs. Maisel, van de bekende maker Amy Sherman-Palladino en uitvoerend producent Daniel Palladino, is geschreven en geregisseerd door Sherman-Palladino en Palladino.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.