logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: The Marvel Age of Comics – 1961-1978

Marvel Comics of New York gaat al heel wat jaren mee. Marvel is namelijk al in 1939 opgericht, destijds onder de naam Timely Publications. Inmiddels is Marvel Comics een van de belangrijkste uitgevers van stripboeken ter wereld, met tal van franchises in films, items en collectables die daar bij horen. Door de jaren heen hebben heel wat helden en schurken hun opwachting gemaakt onder dit label. Sommigen zijn uitgegroeid tot iconen, anderen zijn met de stille trom vertrokken.

The Marvel Age of Comics

In de periode 1961-1978 zijn er heel wat series bedacht en uitgewerkt. Het was een bijzonder goede tijd voor comics, zeker omdat de technologische ontwikkelingen bij het grote publiek tot de verbeelding spraken. Mannen als Iron Man kregen ineens bestaansrecht, omdat een robotpak misschien zelfs haalbaar was. En hoe zat dat ook al weer met radioactiviteit en straling? Genoeg stof die tot de verbeelding spreekt en door Marvel Comics kon worden uitgebouwd tot krachtige verhalen vol superhelden en gemene schurken. Is het je trouwens ooit opgevallen dat de Marvel-helden altijd een beetje buitenbeentjes zijn? Ze worden door hun omgeving bijna nooit begrepen en vallen buiten de toon. Soms omdat ze te vastberaden zijn, te sullig of de volgzaam, blind of het kneusje van de klas. Niet prettig om je daarmee te vereenzelvigen, maar wel herkenbaar!

Menselijke helden

Je kunt veel van Marvel zeggen, maar ze hebben de helden een menselijker en alledaags gezicht gegeven, Zo hadden de helden uit het Marvel universum echte banen, namen de metro, gingen winkelen, woonden naast de gemiddelde burger, gewoon in New York City. De grote ommekeer van het merk kwam in november 1961, met de introductie van Fantastic Four No. 1. Met deze helden had Marvel het eerste unieke superheldenteam uitgevonden. Ten daarbij een team van uitzonderlijke auteurs, zoals Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko, John Buscema, Marie Severin, Jim Steranko en Roy Thomas, auteur van deze 400 pagina’s tellende editie. Roy THomas schreef voor The Avengers, Uncanny X-Men, Conan the Barbarian, The Incredible Hulk en Star Wars en was een Marvel-redacteur 1965-1980 en hoofdredacteur van 1972-1974.

Achter de schermen

The Marvel Age of Comics is een lijvig boek, dat je een unieke blik geeft in de wondere wereld van superhelden. Het bevat honderden covers, schetsen, pagina’s uit stripboeken, historische edities en laat bovendien een paar nogal onbekende helden uit de jaren 70 en 80 zien… misschien leuk voor een nieuwe film, Disney? Hierbij geld het credo dat een beeld meer zegt dan 100.000 woorden. Verwacht niet te veel verhalen en anekdotes, maar geniet van een schat aan comic-cultuur, ontwikkeling van karakters en de groei die Marvel als merk heeft doorgemaakt.

Ga direct naar het originele boek The Marvel Age of Comics – 1961-1978 op BOL.com.


Recensie over The Marvel Age of Comics

CooleSuggesties topper

The Marvel Age of Comics is een must-have voor comicfans en superheldenfreaks. Het staat bomvol informatie, mooie foto’s en tekeningen uit lang vergeten albums met bizarre superhelden of schurken. Anekdotes, interviews en verwijzingen worden in rap tempo afgewisseld met covers, pagina’s uit stripboeken en foto’s uit De Oude Doos van Marvel. Een uniek boek, zoals je kunt begrijpen, waar jij je superheldenhart aan kunt ophalen. Taschen bestaat 40 jaar en brengt dit boek uit als een betaalbare versie. Wat kleiner dan het origineel, maar niet minder boeiend of betoverend.

Score: 9


Ga direct naar de Verjaardags editie van The Marvel Age of Comics 1961-1978 op BOL.com.

Informatie

The Marvel Age of Comics 1961-1978,
Illustrator: Roy Thomas
Uitgever: Taschen Gmbh, 396 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9783836567763. Prijs: 59.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.