logo-liggend-wit-donkerblauw

De film The Making of Motown


hitsville the making of motown

Hitsville: The Making of Motown is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. Met legendarische namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Het verhaal van ‘s werelds bekendste platenlabel wordt voor het eerst verteld door oprichter en eigenaar Berry Gordy en bevat heel veel muziek met unieke beelden van artiesten on stage én backstage. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Muziek die alle tijden overleeft en op de dag van vandaag mensen inspireert.

De muzikale ode aan Motown wordt vanaf 2 september dagelijks in 60 bioscopen en filmtheaters vertoond. The Jackson Five, Stevie Wonder, Diana Ross & The Supremes en Marvin Gaye, wie kent deze legendarische muziekgrootheden niet? Hitsville: The Making of Motown vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige tijd heeft hij Motown tot het meest succesvolle platenlabel aller tijden weten te maken. Hitsville: The Making of Motown laat zien waarom zestig jaar na de oprichting van het label de muziek tot op de dag van vandaag blijft inspireren.

Bekijk de trailer van The Making of Motown

Het boek Motown. Het geluid van jong Amerika.

We hebben een leuke winactie met het boek Motown. Het geluid van jong Amerika. Dit rijk geïllustreerde boek bevat bijzondere foto’s van artiesten on stage én backstage uit de film. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound.

Ga direct naar Motown – Het geluid van jong Amerika op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. will avatar

  Ik heb graag meegedaan.

 2. Will avatar

  Ik heb graag meegedaan

 3. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  Waag graag een kansje

 4. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.