logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stream nu op Disney+: The Little Mermaid / De Kleine Zeemeermin

“The Little Mermaid”, wordt geregisseerd door filmmaker Rob Marshall en is de live action versie van veelvuldig geprezen animatieklassieker. The Little Mermaid – of De Kleine Zeemeermin, als je de Nederlandse titel prefereert – is vanaf nu te streamen op Disney+!

Over The Little Mermaid

The Little Mermaid vertelt het verhaal over Ariel, een prachtige zeemeermin met een sterke wil en een drang naar avontuur. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest uitdagende. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric.

streaming-banner-disney-plus

Ondanks dat haar vader het haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met een kwade zeeheks: Ursula. Zij geeft Ariel de kans om het leven op het land te ervaren, maar Ariel weet niet dat ze hiermee haar plek in het leven en ook haar vaders plek op de troon in gevaar brengt.

Bekijk de teaser van The Little Mermaid

Dit zijn de Nederlandse stemmen van The Little Mermaid / De Kleine Zeemeermin

Over de makers

“The Little Mermaid” wordt geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt (winnaar van twee Emmys), Lin-Manuel Miranda (winnaar van drie Tony awards) en Rob Marshall. De muziek uit de film is van Oscar®winnaar Alan Menken, met teksten van Howard Ashman. Gloednieuwe teksten zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda.

Nieuwe featurette ‘A World Reimagined’

Een nieuwe featurette, “A World Reimagined,” van Disney’s The Little Mermaid, geeft een exclusieve kijk op de live-action herbewerking van de studio’s geanimeerde musical klassieker, is nu beschikbaar.

streaming-banner-disney-plus

Ga direct naar De Kleine Zeemeermin op BOL.com.

Recensie over De Kleine Zeemeermin

Het is wel een dingetje hoor, Disney’s missie om klassiekers om te vormen tot live action vertolkingen. Die good-old Disneymagie doet het toch vooral goed in de tekenfilms en verhalen die ook als zodanig bedacht zijn. De komische en schattige tekenstijl ontbreekt hier en maakt de film wat zwaarder dan hij oorspronkelijk was. De acteurs moeten even hun plekje vinden in hun rollen, hoewel Melissa McCarthy direct haar rol als de evil-gniffelende-inzichzelfpratende Ursula omarmt met alle acht haar armen. Ook Bailey doet het heel goed als Ariël, vooral tijdens de liedjes (die soms wat dramatisch zijn aangedikt) laat ze zichzelf van haar beste kant zien. Toch is het een vrij nette vertolking van het origineel, dat wil zeggen: het verhaal blijft netjes gevolgd. Hoewel onze voorkeur nog altijd uitgaat naar het origineel, is dit een spannende film met een iets volwassenere (en diversere) vibe.

Score: 8


Informatie

Titel: De Kleine Zeemeermin
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 135 minuten
Genre: fantasy.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.