logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Good Doctor seizoen 3

Ken jij de serie The Good Doctor al? Voor het geval je ‘nee’ antwoord: de serie gaat over een autistische jongen die boven alles arts wil worden. Zijn oom (Dr. Glassman) werkt in een ziekenhuis en erkent het talent van Shaun Murphy. Hij begeleidt hem zo goed en kwaad mogelijk in Shauns stappen in de ‘grote boze wereld’ die de medische wereld in Amerika blijkt te zijn: competitief en streberig. Toch kan niemand heen om de contactgestoorde Shaun, die een onmiskenbaar talent heeft om medische problemen op te lossen. Hij is een buitengewone dokter die vaak kan zien wat anderen niet kunnen zien. Een bijzondere insteek, die vaak goed uit de verf komt (en soms minder). Toch is de uitwerking van het concept respectvol en aimabel, wat de serie tot nu toe al heeft geleid tot vier seizoenen. Inmiddels is het derde seizoen in Nederland uitgegeven op dvd.

Vrienden en vijanden

Zoals gezegd is het medische wereldje keihard. Iedereen wil de beste zijn en carrière maken. Dat leidde in het vorige seizoen tot het ontslag van het hoofd van de afdeling, Dr. Andrews. Hij maakt in The Good Doctor, seizoen 3 weer een comeback als chirurg, om een personeelstekort op te lossen. Toch leidt die open positie ook voor spanningen, aangezien ook het plekje voor afdelingshoofd beschikbaar komen. Vooral tussen het romantische koppel Dr. Melendez en Dr. Lim zorgt het voor wat wrijving. Dit introduceert zijn eigen reeks hobbels in de serie voor het duo, terwijl de teamdynamiek verandert.

Persoonlijke ontwikkeling

Waar het eerste seizoen vooral draaide om Shaun, is nu het hele team onderwerp van discussie. Zo leven we mee met de lieve, meelevende Claire, die een hartverscheurende ervaringen heeft met ups en downs. De onbezonnen, competitieve Morgan groeit dit seizoen meer naarmate ze zich meer gaat inleven in haar patiënten en tegelijkertijd tegen haar eigen professionele obstakels aanloopt. Alex schittert dit seizoen als bewoner, maar kampt met problemen als hij zijn loopbaan voorrang geeft op zijn gezinsleven. En tot slot hebben we Shaun’s vaderfiguur, Dr. Glassman die na zijn ziekte een aantal persoonlijke en professionele ontwikkelingen doormaakt. Zo zijn er heel wat rode draden die de serie boeiend maken!

Romantiek

Voor Shaun is het de persoonlijke ontwikkeling op romantisch vlak die het interessant maken. Hij heeft namelijk een gevoel bij een collega op de laboratoriumafdeling (Carly). Hij besluit haar mee uit te vragen, en zij accepteert zijn uitnodiging. Maar: wat nu? Moet Shaun inschikken naar haar wereld, of moet zij concessies doen om met de autistische Shaun samen te zijn? Een spannende ontdekkingsreis volgt, waarbij Shaun veelvuldig terugvalt op zijn huisgenote Lea. Carly zelf is opgewonden om Shaun te begeleiden bij alle dingen die een relatie met zich meebrengen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Ga direct naar The Good Doctor – Seizoen 3 op BOL.com.


Recensie over The Good Doctor, seizoen 3

CooleSuggesties topper

The Good Doctor is een medische dramaserie die boven het merendeel van zijn concurrenten uitsteekt. De reden? Een innemend hoofdpersonage en het meeslepende ensemble dat bijdraagt ​​aan het hart van de show. In dit seizoen zitten een paar indrukwekkende afleveringen. Het is mooi te zien dat alle personages een ontwikkeling doormaken. Iedere aflevering heeft minstens twee medische problemen die opgelost moeten worden, dat kun je zien als losstaande uitdagingen. Voor de rode draad zul je echter alle afleveringen moeten kijken – en dat is zeker de moeite waard.

Score: 9


Informatie

Titel: The Good Doctor, seizoen 3
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 826 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.