logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: The Good Doctor, seizoen 2

The Good Doctor seizoen 2

Na het succesverhaal van The Good Doctor, seizoen 1, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De opleiding van de jonge autistische Arts In Opleiding was immers nog lang niet voltooid. En hoewel het einde van seizoen 1 alle kanten op kon, waren de trouwe kijkers blij met het vervolg. En daarin worden flink wat wijzigingen doorgevoerd. De grootste is waarschijnlijk wel dat de drie jonge artsen opgedeeld worden. Ieder krijgt een andere afdeling om van te leren, waardoor ze elkaar veel minder zien. Een van de grootste veranderingen daarin is het feit dat de artsen hun eigen operaties onafhankelijk moeten afhandelen. Dat is een flinke stap voor Shaun, die de professionele know-how wel waardeerde. Bovendien moet hij steeds meer direct communiceren met artsen en patiënten, wat voor hem simpelweg niet haalbaar is.

Liefde in de lucht

In The Good Doctor, Seizoen 2, is Shaun nog steeds op zoek naar liefde en genegenheid. Op zijn eigen manier, uiteraard. Die steekt de kop weer op wanneer Lea, zijn voormalige buurmeisje en vriendin, terugkomt uit Hershey, Pennsylvania. Voorheen hadden de twee een nauwe band, waarbij er zelfs wat romantiek om de hoek kwam kijken. Lea was wel gecharmeerd van de kinderlijke eerlijkheid van Shaun. Toch vermijd Shaun het contact, omdat ze hem gekwetst heeft door tevertrekken. Ondanks dat draaien ze om elkaar heen en probeert Shaun de relatie weer op te bouwen… op allerlei verschillende manieren. Als steun en toeverlaat kan Shaun steunen op de adviezen van jaargenote Claire, Dr. Melendez en Morgan, die hem telkens tips en suggesties bieden.

Gezondheid

Natuurlijk is zijn oom, dr. Glassman, nog altijd in beeld. Hij is niet langer het hoofd van het ziekenhuis, waardoor Shauns beschermengel is weggevallen. Dr. Glassman kampt in The Good Doctor, seizoen 2, juist met een uniek probleem. Hij heeft een tumor in zijn hoofd! Mede daardoor is hij uit zijn functie ontzet. Hij wordt geveld door datgene waar hij al die jaren in verdiept is geweest. De band tussen Shaun en Glassman staat onder druk. Shaun begrijpt niet waarom Glassman hem soms gewoon niet wil zien, het uitzoeken van oplossingen wordt niet gewaardeerd en het genezingsproces verloopt met horten en stoten.

Ga direct naar The Good Doctor, seizoen 2 op BOL.com.


Recensie over The Good Doctor, seizoen 2

CooleSuggesties topper

Het tweede seizoen van The Good Doctor gaat onverminderd voort met het zoeken naar uitdagingen en problemen die onze jonge autistische arts voor de kiezen kan krijgen. Ze zijn goed geslaagd in het tot uiting brengen van de vele problemen waar Shaun tegenaan loopt, waarbij vooral relaties (in de breedste zin van het woord) de aandacht krijgen. De nadruk ligt nu dan ook wat minder op het ‘medische wonderkind’ uit seizoen 1. Dat maakt de serie een stuk afwisselender, maar is best een verandering aan het concept!

Score: 9


Informatie

Titel: The Good Doctor, seizoen 2
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 743 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  wow super!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 3. Will avatar
  Will

  Graag meegedaan

 4. Babette avatar
  Babette

  Als fan van deze prachtige serie doe ik graag mee met deze winactie.

  Al heb ik de afleveringen vast al gezien. Om heerlijk mee te binchwatchen.!

 5. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  wow super!!!

 6. Joost Kampmeijer avatar
  Joost Kampmeijer

  Mooie actie. Succes allemaal.

 7. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.