logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: The Farm Table, Julius Roberts


Julius Roberts was ooit chef bij het Londense restaurant Noble Rot, tot hij besloot het stadse leven op te geven en op een boerderij te gaan wonen. Daar kookt en instagramt hij er lustig op los, met The Farm Table als fysiek bewijsmateriaal.

Seizoensgebonden

Een belangrijk kenmerk van The Farm Table is wel de seizoensgebonden indeling van het boek. Ieder gerecht bevat minstens één ingrediënt dat in dat seizoen van het land komt. Maar let wel: er zijn daarnaast vaak nog talloze andere ingrediënten, kruiden en specerijen, die je gewoon in de supermarkt moet scoren! Soms zelfs tomaten uit blik (!). Toch is het een fijne indeling, waarbij Julius ieder hoofdstuk inleidt met hoe hij de seizoenen ervaart. Wat er gebeurt op het land, wat je ziet veranderen. De persoonlijke ervaringen en belevenissen op zijn boerderij geven het boek een uniek en persoonlijk tintje. Die sfeer komt weer terug in de recepturen.

Duurzaam?

Gezien de hoeveelheid exotische kruiden die regelmatig in de recepturen voorbij komen, staat het in mijn ogen een beetje haaks op de inleiding, waarin Julius vertelt hoe hij is gegroeid naar een duurzame boer. Toegegeven, de kruiden maken de gerechten tot een bijzondere beleving en geven de resultaten een unieke twist, maar echt duurzaam of van het land is het natuurlijk niet.


Ga direct naar The Farm Table op BOL.com.

Recensie over The Farm Table

Een boek met plussen en minnen dus: The Farm Table biedt leuke verhalen en anekdotes over Julius’ ervaringen op het platteland. Door de indeling in seizoenen kun je in ieder recept wel ingrediënten tegenkomen die in dat seizoen actueel zijn, in de sfeer van het seizoen. Toch worden er naar mijn mening te veel smaakmakers gebruikt die van ver moeten komen. Dat exotische tintje maakt het boek dan weer niet duurzaam… of heb ik dat mis? De recepten zijn bijzonder en smaakvol, Julius heeft duidelijk een eigen mening en smaak ontwikkeld die hij goed onder woorden brengt. De instructies zijn duidelijk, met fraaie en sfeervolle foto’s.

Score: 7


Informatie

Titel: The Farm Table
Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789464042580
Prijs: 33.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.