logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de eerste beelden van The Crown seizoen 6

The Crown, geïnspireerd op historische gebeurtenissen, brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. The Crown is later dit jaar te zien op Netflix.

Romance op de universiteit

Met een nieuw decennium in zicht, begint prins William aan de universiteit in St Andrew’s, vastbesloten om een zo normaal mogelijk leven te leiden nu het nog kan. Kate Middleton uit Berkshire begint ook aan de universiteit. Wanneer ze elkaar voor het eerst op de campus ontmoeten, begint een nieuwe romance en daarmee een nieuwe toekomst voor The Crown.

streaming-banner-netflix

Cast van The Crown, seizoen 6

 • Prins William – Ed McVey
 • Kate Middleton – Meg Bellamy
 • Koningin Elizabeth II – Imelda Staunton
 • Prins Philip – Jonathan Pryce
 • Prinses Margaret – Lesley Manville
 • Prins Charles – Dominic West
 • Prinses Diana – Elizabeth Debicki
 • Prinses Anne – Claudia Harrison
 • Camilla Parker Bowles – Olivia Williams
 • John Major – Jonny Lee Miller
 • Mohamed Al Fayed – Salim Daw
 • Dodi Fayed – Khalid Abdalla

Ed McVey speelt de rol van prins William in de latere afleveringen van dit zesde seizoen. Dit is ook meteen het debuut van Ed, die in 2021 afstudeerde aan het Drama Centre London.

Een tweede nieuwkomer is Meg Bellamy. Zij werd gecast als Kate Middleton na het insturen van een auditie na een castingoproep op social media.

Ed en Meg filmden voor de komende serie eerder dit jaar in St Andrews, Schotland – en genoten van enkele van de echte locaties die hun personages twintig jaar geleden bezochten. Onderstaande foto achter de schermen toont Ed en Meg poserend voor het Northpoint Café in St Andrews waar Kate naar verluidt “Wills ontmoette”.

Over de makers

Creatie en script: Peter Morgan.
Uitvoerende producenten: Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw, Robert Fox en Jessica Hobbs

streaming-banner-netflix

Bekijk de eerste beelden van deel 1 van The Crown, seizoen 6

Netflix onthult de eerste beelden van deel 1 van het zesde seizoen van The Crown. Het eerste deel bestaat uit vier afleveringen en onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Deel 1 is vanaf 16 november exclusief te zien op Netflix, deel 2 op 14 december.

Elizabeth Debicki (prinses Diana) over haar rol in het zesde seizoen: “Als acteur was het een enorme uitdaging om de laatste dagen van Diana te spelen. Ik heb al mijn vertrouwen gelegd in de visie van Peter. Het is zijn interpretatie en het voelde emotioneel goed voor mij, dus daar heb ik me aan vastgeklampt. Natuurlijk is het hartverscheurend en zeer beladen, en we kunnen het nooit echt helemaal zeker weten.”

Voor zowel Dominic West (prins Charles) als Imelda Staunton (koningin Elizabeth II) voelde het vertrouwd om weer in hun rol te kruipen.

Imelda Staunton: “Ik leef al geruime tijd met haar, en dat maakte het dit keer iets makkelijker. Ik hou van haar kalmte en haar vermogen om onverstoorbaar te blijven te midden van alles wat voortdurend in haar leven en om haar heen plaatsvond.”

Dominic West over prins Charles: “Ik denk dat er diep verdriet in hem schuilt, en ook veel compassie. Het prachtige aan The Crown is dat je deze publieke figuren nu privé kunt zien. Ik vermoed dat hij in privéomstandigheden behoorlijk emotioneel is, althans zo heb ik hem gespeeld. Ik hoop in ieder geval dat hij overkomt als meelevend, maar evenwichtig.”

“Ik heb met veel mensen gesproken die hem hebben ontmoet, want hij heeft meer mensen ontmoet dan wie dan ook – de koningin en prins Philip daargelaten. Bijna iedereen heeft buitengewoon warme, vriendelijke dingen over hem te zeggen.”

Salim Daw voelt een sterke verbondenheid met zijn rol als Mohamed Al Fayed: “Ik ben dol op dit personage. Ik hou zo veel van hem en ik geniet ervan om hem te vertolken. In deze serie is hij zo menselijk en kleurrijk. Hij is soms hard, heel hard, en grappig, als een kind, maar tegenover zijn zoon is hij soms erg streng. Desondanks koestert hij veel liefde voor zijn zoon. Ik geloof dat het publiek dat ook zal zien en precies zal begrijpen waar ik het over heb.”

Khalid Abdalla over het spelen van zijn zoon, Dodi Fayed: “Het is een enorme eer om deel uit te maken van dit project, onderdeel te zijn van The Crown en Dodi te vertolken.

The Crown is geïnspireerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd, gedramatiseerd in beeld.

Sinds het debuut op Netflix in 2016 sleepte de serie meerdere prijzen binnen, waaronder 15 BAFTA-nominaties, 10 Golden Globe-nominaties (met 4 overwinningen) en maar liefst 69 Emmy-nominaties. Over vijf seizoenen wist The Crown maar liefst 21 awards binnen te slepen.

streaming-banner-netflix

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.