logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de trailer van The Color Purple


Warner Bros. Pictures laat de eerste trailer zien van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in The Color Purple. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm “The Burial of Kojo”. Het sterrenteam van producenten bestaat uit Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders en Quincy Jones. The Color Purple is vanaf 25 januari 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Acteurs van The Color Purple

De hoofdrollen in “The Color Purple” worden vertolkt door:

  • Taraji P. Henson (“The Curious Case of Benjamin Button”)
  • Danielle Brooks (“The Color Purple”, “Orange Is the New Black”)
  • Colman Domingo (“Euphoria”, “Ma Rainey’s Black Bottom”)
  • Corey Hawkins (“Six Degrees of Separation”, “In the Heights”)
  • H.E.R. (“Judas and the Black Messiah”)
  • Halle Bailey (“The Little Mermaid”)
  • Aunjanue Ellis-Taylor (“King Richard”, “Ray”)
  • Fantasia Barrino

Bekijk de trailer van The Color Purple

De productie

Het scenario is van de veelgeprezen toneelschrijver Marcus Gardley, die een WGA Award won voor “Maid”. Zijn script is gebaseerd op de roman van Alice Walker en op de musicalvoorstelling, waarvoor Marsha Norman het verhaal schreef en Brenda Russell, Allee Willis en Stephen Bray de muziek en de songteksten.

Achter de schermen wordt regisseur Bazawule bijgestaan door een reeks zeer bekwame vakmensen, onder wie de voor een Oscar genomineerde director of photography Dan Laustsen (“The Shape of Water”), de met een Oscar onderscheiden production designer Paul Denham Austerberry (“The Shape of Water”), editor Jon Poll (“Bombshell”, “Meet the Parents”), kostuumontwerper Francine Jamison-Tanchuck (“Glory”, “One Night in Miami…”) en choreograaf Fatima Robinson (“Dreamgirls”). De muziek is van de voor een Oscar genomineerde Kris Bowers (“King Richard”, “Green Book”, korte documentaire “A Concerto Is a Conversation”).

The Color Purple is vanaf 25 januari 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.