logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: The Boys, seizoen 2

The Boys is een superheldenserie die zijn weerga niet kent. Toegegeven: je moet houden van dat rauwe randje, van de bloedspatten en afgehakte ledematen, de absurde krachten en de onaangename trekjes van beroemde superhelden. The Boys, seizoen 2, doet er nog een schepje bovenop! Is al dat buitensporige geweld nodig? Nou ja… een beetje wel. Want juist dat maakt de serie zo grimmige en satirisch – The Boys is een bizar tegengif tegen de toch vrolijke Marvel-werelden. De superhelden uit The Boys worden gezien als popsterren en behoorlijk commercieel uitgebuit. En och, daar maken ze zelf dan ook weer dankbaar gebruik van!

Butcher als herrieschopper

Butcher is een echte antiheld in The Boys (in hoeverre je daar nog van kunt spreken, want zijn de echte helden eigenlijk wel helden? Welnu: in dit seizoen komt hij tot een paar verbazingwekkende ontdekkingen die zijn wereld compleet op zijn kop zetten… en hem ook lijnrecht tegenover Homelander zetten, dé held der helden en machtsmisbruiker ten top. Homelander maakt ook heel wat avonturen mee in dit seizoen – waarschijnlijk krijgt hij heel wat zendtijd ter beschikking om alle ontwikkelingen een plekje te geven. Maar al in de eerste aflevering krijg je te zien wat een meedogenloze man hij eigenlijk is, met niets meer dan zijn eigenbelang in zijn vizier.

Bekijk hier de trailer van The Boys: seizoen 2

Nieuwe helden

Er is ook ruimte voor nieuwe helden en nieuwe supergroeperingen. Zo wordt The Seven uitgebreid met de nieuwe Supe Stormfront, die de elementen kan beheersen. Bovendien is zij het toonbeeld van de moderne influencer, iemand die met memes, social media en livestreams haar populariteit versterkt. Daarmee krijgen we allemaal weer een mooie spiegel voorgehouden! Marketing, focusgroepen en diversiteit worden je zonder schroom om de oren gegooid.

Wie is wie in The Boys

Homelander – Met het gezicht van een filmster en de superkrachten van een god, is Homelander de grootste superheld ter wereld, en de leider van The Seven. Hij kan niet alleen vliegen, hij is supersterk en heeft een supergehoor. Hij kan bijna overal doorheen kijken met zijn röntgenblik om het vervolgens te vernietigen met zijn laserogen. Op het eerste gezicht lijkt hij vriendelijk, bescheiden en oprecht: de ultieme padvinder, een 100% Amerikaanse, godvrezende patriot. Maar net als gewone stervelingen, hebben zelfs superhelden geheimen. Zijn superkracht: Vliegen, laservisie, supergehoor, onaantastbaarheid, bovenmenselijke kracht, bovenmenselijke snelheid, röntgenvisie.

Starlight – Nuchterder en oprechter dan Annie January krijg je ze niet: het leuke buurmeisje met superkrachten. En als Starlight, ‘The Defender of Des Moines’, heeft ze maar één doel: de wereld redden. Voor veel mensen is dat misschien niet meer dan een afgezaagde catchphrase, maar zij meent ze het. Dus wanneer ze wordt gekozen om zich bij de Zeven aan te sluiten, komen al haar dromen uit. Helaas wordt die droom haar ergste nachtmerrie wanneer deze jonge blom van het platteland in New York aankomt en ontdekt dat het oude gezegde waar is: ontmoet nooit je helden. Haar superkrachten: Energiestoten, absorptie van elektriciteit, bioluminescentie, bovenmenselijke kracht.

A-Train – A-Train is een lid van The Seven en de snelste man ter wereld. Maar achter de bravoure van een beroemde superheld schuilt de ziel van een sterfelijke atleet die heel bang is zijn plaatsje aan de top te verliezen. Hij zal alles doen om in The Seven te blijven, omdat hij weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een jongere, snellere uitdager zijn plaats inneemt, een probleem dat zelfs de snelste man ter wereld niet kan ontlopen. Zijn superkracht: Supersnelheid, snelle reflexen, bovenmenselijke kracht.

Black Noir – Stil, slinks en mysterieus, Black Noir is de supersterke ninja van The Seven. Zijn superkracht en vlijmscherpe zintuigen, zoals zijn vlijmscherpe gehoor, worden alleen geëvenaard door zijn bekwaamheid in vechtsporten. Alleen al bij het horen van zijn naam maken criminelen zich meteen uit de voeten. Er is weinig bekend over deze dodelijke krijger, behalve dat hij heeft getraind met een grote meester om de moordmachine te worden die hij nu is. Wat er achter het masker van Black Noir schuilt, is een compleet mysterie. Dat maakt hem alleen maar angstaanjagender. Zijn superkracht: Hoogstwaarschijnlijk vechtsporten, supersterk, expert in messengevechten. Maar niemand weet echt waar zijn krachten liggen.

The Deep – The Deep kan onder water ademen en met zeewezens praten. Zijn grandioze, prachtige duikkunsten zijn legendarisch. En dankzij zijn knappe uiterlijk is hij de social media lieveling van Vought. Dat is ook eigenlijk het enige wat het gezelschap van hem wil, hij is de symbolische aquatische superheld van The Seven. Maar hij weet dat hij zoveel meer kan dan zijn biceps laten dansen op Instagram, als ze hem maar de kans gaven… ook al is hij stiekem trots dat zijn profiel 4 miljoen hits per dag krijgt. Zijn superkrachten: Kan communiceren met zeedieren, supersterk, bovenmenselijke zwem- en duikvaardigheden.

Queen Mave – Queen Maeve is een krijger, feministe, humaniste en lid van The Seven en daarmee het ultieme rolmodel voor meisjes over de hele wereld. Maar om deze duizelingwekkende hoogten te bereiken, heeft ze wel wat offers moeten brengen. Om te voldoen aan het beeld dat ze van Vought opgelegd kreeg, moest ze de waarden opgeven, en zelfs een paar mensen, die haar na aan het hart lagen. Nu, gedesillusioneerd en cynisch, is ze een schaduw van de vastberaden idealiste die ze ooit was. Haar superkrachten: Bovenmenselijke kracht, expert in de vechtkunst, extreme behendigheid, bovenmenselijke sprongkracht.

Stormfront – De nieuwste aanwinst van The Seven is een indrukwekkende, scherpe Supe uit Portland die gloeiende bogen paars plasma uit haar handen schiet. Deze stuwen haar voort door de lucht, geven haar tegenstanders een flinke schok of blazen alles wat net iets minder weegt dan een 747 uit haar pad. Stormfront’s open, brutale aanwezigheid op social media heeft haar een trouwe basis Stormchaser-fans bezorgd die schreeuwen om haar snijdende opmerkingen, memes en Insta-posts. Maar is ze de ‘real deal’, of is haar vuilgebekte, subversieve personage niet meer dan een slim masker? Haar superkrachten: Vliegen, manipulatie van plasmastoten, kogelvrij, supersterk.


Recensie over The Boys, seizoen 2

Deze bizarre superheldenserie met zijn gitzwarte humor en absurde situaties probeert ons op zo veel manieren een spiegel voor te houden, dat het bijna niet meer te volgen is. De serie steekt geweldig in elkaar, is vaak rauw en schaamteloos en heeft vooral een flink tempo. Je moet er wel van houden, dit is geen serie ‘voor het grote publiek’. De superhelden komen dit keer prominenter in beeld, Een verschoppeling als Deep, de heftige acties van Homeland en spannende actiescènes met Black Noir. Bloederig, grappig, bizar!

Score: 8


streaming-banner-prime-video

The Boys in Augmented reality

In afwachting van het tweede seizoen van de Amazon Original Serie The Boys, heeft Prime Video “Baby Laser Tag” gelanceerd. Hun eerste Augmented Reality game dat fans de mogelijkheid geeft om in de wereld van ‘The Boys’ de strijd met Supes aan te gaan. De app is nu beschikbaar op iOs en Android via de Apple App Store en de Google Play Store.

Samen met 3D-gescande personages uit de show, gebouwd in samenwerking met AR foundation, zullen spelers hun laser baby’s trainen om het ultieme wapen te worden. Dit doen ze door middel van schietoefeningen en Compound V. Ze zullen vechten tegen Vought-agenten en The Seven in een meeslepende, AR-ondersteunde strijd tot het einde daar is. Dit alles doe je via de camera van je telefoon, gewoon in je eigen huis.

Spelers over de hele wereld krijgen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren via Instagram en Snapchat. Ook kunnen ze Snapchat-filters gebruiken om hun scores en laser-eyed selfies te delen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.