logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over The Book of Boba Fett

Een van de meest illustere personages uit de Star Wars franchise was misschien wel Boba Fett. We wisten dat het een legendarische premiejager was, maar over zijn achtergrond? Daar was niets over bekend. Dat maakte hem misschien wel één van de meest tot de verbeelding sprekende personages. Hij was de man naar wie Darth Vader ging om zijn vuile werk op te knappen. Hoe bad-ass moet je dan wel niet zijn? De Disney+-serie “The Book of Boba Fett” gaat over de tocht van deze legendarische Boba Fett en huurling Fennec Shand door de onderwereld van de “Galaxy Far, Far Away”. Samen keren ze terug naar de zandvlaktes van Tatooine om hun claim te leggen op het gebied, dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn criminele bende.

Bekijk de trailer van The Book of Boba Fett

Justin van der Lek

De Nederlandse visual designer Justin van der Lek heeft meegewerkt aan The Book of Boba Fett.

De nieuwe serie van Lucasfilm gaat op 29 december a.s. exclusief in premiere op Disney+.

streaming-banner-disney-plus

Menselijke trekjes

Misschien wel de grootste fout van deze serie is dat de mysterieuze sluier van Boba Fett wordt opgetild. Er blijft niets spannends en mysterieus meer over van deze premiejager. Het blijkt eigenlijk wel een geschikte peer te zijn, als je het heel droog bekijkt. We zagen hem voor het eerst in The Mandalorian verschijnen (seizoen 2, aflevering 6, om precies te zijn). Het is dan ook een beetje dubbel: deze serie laat een uniek levensverhaal zien in één van de bekendste franchises ooit, maar The Book of Boba Fett haalt daarmee ook twee elementen weg waar fans zich tientallen jaren op verheerlijkten: zijn onverbiddelijke karakter en zijn mega-coole helm. De helm van Boba Fett komt van zijn vader Jango: hij is overgegaan op zijn zoon Boba nadat Jedi-meester Windo Jango Fett versloeg.

Het verhaal van The Book of Boba Fett

In het openingshoofdstuk van The Book of Boba Fett zien we Boba in een nog meer kwetsbare toestand. Hij is aan het herstellen van jarenlange fysieke mishandeling, waarbij je in flashbacks ziet wat er allemaal is gebeurd… en er op subtiele wijze antwoord wordt gegeven op een paar belangrijke vragen. Wat duidelijk is, is dat de Boba Fett die zich in The Mandalorian in de gapende muil van de Sarlacc stortte, niet dezelfde man is die we in deze show zien. Hij is net zo stoer (behalve dat hij wordt overvallen door sommige Jawa’s), maar hij wil ook graag samenwerken met anderen terwijl hij op zoek gaat naar… iets?

streaming-banner-disney-plus

Tijdsprong

Vervolgens springen we vooruit in de tijd, naar het moment waar we met The Mandalorian waren gebleven. Boba Fett en sidekick Fennec Shand nemen het over als Tatooine’s nieuwste lokale boevenbende. Maar Fett wil meer zijn dan alleen een nieuwe baas, in tegenstelling tot Jabba The Hut. Hij beloont loyaliteit en doet zijn best om te laten zien dat hij een man van het volk is. Het is dus een beetje een verhaal van een oudere revolverheld, maar daardoor wordt het beeld van de meedogenloze moordenaar uit The Empire Strikes Back flink onderuit gehaald.

Ik ben benieuwd waar het verhaal naartoe gaat. Het is lastig om van deze serie iets anders te maken dan The Mandalorian (hoewel het nu geen jonkie is die zijn weg zoekt, maar een pensionado die terugkijkt op zijn leven), maar regisseur Jon Favreau heeft ongetwijfeld een aantal verrassingen in petto. Het is natuurlijk ook lastig om binnen het Star Wars universum gekke sprongen te maken, zoals Disney+ al eerder deed met WandaVision en Loki. Nee, in plaats daarvan lijkt het meer op Hawkeye, een vermakelijke en toegankelijke serie die je gewoon beter laat kennismaken met één van de minder bekende – maar daarom niet minder geliefde – personages uit deze franchise.

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.