logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

The Bear, seizoen 2 nu te zien op Disney+

The Bear is terug en de serie is misschien wel nog beter geworden. Subtiele spoiler alert: het eerste seizoen eindigde toen Carmy en zijn medewerkers erin slaagden om samen te werken als één team en met een stom geluk een financiële meevaller troffen, waardoor ze een nieuwe start konden maken. Onder de naam The Bear ging het restaurant verder… maar hoe?

Beginnend ondernemerschap

Het toffe is dat The Bear, seizoen 2, perfect laat zien hoe chaotisch het er in een restaurant aan toegaat, maar ook hoe ondernemerschap niet iedereen zomaar komt aanwaaien. Zo stoeit Carmy behoorlijk met het ondernemen en het hooghouden van alle balletjes. Zelfs nadat Carmy zijn zus in de arm neemt, komen er nog genoeg chaotische elementen op hem afkomen.

Persoonlijke ontwikkelingen

Bijzonder is ook dat de verschillende personeelsleden flinke sprongen maken in het restaurant. Waar ze eerst doelloos deden wat hen werd gevraagd, vroeg Carmy ze verantwoordelijkheden te nemen en zelf op onderzoek uit te gaan. Zo kreeg patissier Marcus in het vorige seizoen misschien wat te veel vrijheid, maar is hij daarna naar Denemarken gegaan om terug te komen met nieuwe technieken. Ook Tina en Ebra leren koken en hun weg in de keuken beter kennen. De echte showsteler is echter Sydney, de creatieve geest die Carmy in het vorige seizoen regelmatig nieuwe energie gaf. De show draait dan ook om dromen, de toekomst en wat een leven goed maakt. ‘Plezier’ is een terugkerend element, na talloze jaren van trauma en verdriet is het Carmy namelijk niet helemaal duidelijk hoe je nu eigenlijk plezier maakt… en dat komt in iedere aflevering even terug.


Recensie over The Bear, Seizoen 2

CooleSuggesties topper

Hoewel The Bear een compleet andere insteek heeft gekregen, blijft het team als een vuurtoren overeindstaan. Het script is geweldig goed en mengt bijzondere gebeurtenissen met een realistische vibe. Het is vlot, grappig, hectisch, dramatisch en overtuigend grof. Drama en humor wisselen elkaar in rap tempo af, maar ze nemen nooit de overhand. Je hebt eigenlijk maar één doel als je deze serie aanzet: kijken hoe de volgende aflevering zal zijn. Dit is echt een serie die je moet en zal bingen!

Score: 9


Informatie

Titel: The Bear, Seizoen 2
Uitgever: Disney
Tijdsduur: 10×45 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruik

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.