logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Beach Bum


Moondog (Matthew McConaughey) is een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Nou ja – hij was een succesvol dichter, de afgelopen jaren heeft hij namelijk geen woord meer op papier gezet. Hij geniet van het leven. Samen met zijn rijke vrouw (Isla Fisher), zijn verwaande agent (Jonah Hill) en zijn beste vriend (Snoop Dogg) is het leven één groot feest vol drugs en drank. Moondog is de rockster onder de dichters, en wordt ook als zodanig onthaald in zijn geboorteplek Key West, maar ook in Miami, waar hij nu woont.

Hedonist

Dat houdt in dat onze held Moondog leeft van het moment. Hij neemt wat hij pakken kan, waar en hoe dan ook. Seks, drank, drugs… het maakt allemaal niet zo veel uit. Hij wordt overal herkend en iedereen lijkt hem de hand boven het hoofd te houden. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat en zijn vrouw komt te overlijden, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Zonder een goed boek verliest hij namelijk al zijn geld kwijt… en daarmee ook het grootste deel van zijn maatschappelijke positie!

Platte humor

The Beach Bum maakt dankbaar gebruik van de nieuwe wetten om drugs te gebruiken en ook in beeld te brengen. De film is absoluut 16+ en bevat meer dan genoeg platte grappen en situaties waarin seks, drank en drugs de hoofdrol spelen. Sterker nog: het lijkt eerder een ode aan het hedonisme dan dat er echt nagedacht is over het neerzetten van een spannend en interessant verhaal. Plaatsvervangende schaamte is een beter woord voor de film, als ik heerlijk ben. Ondanks de sterrencast is het van het verhaal dan ook vrij weinig te maken. Het is één van de meer volwassen stoner komedies, als je dat genre leuk vind is dit een bijzondere aanvulling, waarbij nu eens geen tieners, maar een volwassen midlife-man in de hoofdrol staat.

Ga direct naar The Beach Bum op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.