The All New X-Men in stripvorm

The-All-New-X-Men-001[1] In de stoere stripboekenreeks The All New X-Men ga je een stuk vooruit in de tijd, waarbij je de X-Men in een ander stadium in hun leven leert kennen. Het tijdperk na professor Charles Xavier, om heel precies te zijn. Daarin is het verschil tussen mutanten en mensen een stuk groter geworden, wat het knap lastig maakt voor de mutanten om zich staande te houden. Magneto en de zijnen speuren nog steeds de aarde af op zoek naar vers bloed voor hun organisatie. Samen met Scott Summers, ook bekend Cyclops, wel te verstaan. Wat je uit de gesprekken van de X-Men kunt opmaken is dat hij namelijk verantwoordelijk is voor de dood op Xavier. maar is dat wel zo? Je vist namelijk ook fragmenten op waaruit het tegendeel blijkt. De waarheid? Die zal wellicht in het midden liggen… In die tijd ga je ook weer even naar professor Henry McCoy, ook wel Beast. Hij is een van de oorspronkelijke X-Men en is blijven experimenteren met genen en therapieën om het G-noom onder controle te krijgen. Met een hoge prijs, zo blijkt, want Henry is stervende. Maar voor het zo ver is wil hij nog een ding doen: terug in de tijd reizen om de oude club x-men te waarschuwen voor wat ze in de toekomst gaan doen, en in het bijzonder voor wat Scott gaat doen met Charles Xavier. The all new x-men zijn volgens Henry namelijk in die penibele situatie gekomen door die enkele daad. The All New X-Men is een spannend boek waarin je een beetje in het diepe wordt gegooid. Het is leuk om te zien dat de nieuwe generatie terugkomt bij de vertrouwde generatie X-Men, in hun oude strakke pakjes. Vooral die strakke pakjes en wulps ogende vrouwen in de strip maken het stripboek wat meer voor young adults geschikt – of zelfs voor volwassenen. De tekst is redelijk klein maar wel goed leesbaar. De verteller komt veelvuldig voor in vierkante kaders, wat soms een beetje afleid van het verhaal. Verder een veelbelovend eerste deel voor een redelijk diepe verhaallijn. Leuk zijn de concept-covers, wat vervelend is de aankondiging van nieuwe delen, midden in het blad. Die hadden echt wel achter in het boekje gemogen!

all new x-men 002The All New X-Men 002

In dit tweede deel van The All New X-Men maken de oude en de nieuwe X-Men veel beter kennis met elkaar. Dat is soms behoorlijk confronterend, maar ook wel weer verfrissend. De jonge garde ziet hoe ze zich zullen ontwikkelen, en de oude garde weet weer hoe ze begonnen. Fris, jong en rechtvaardig. Daarbij is één vraag natuurlijk heel belangrijk. Waarom is Scott (Cyclops) overgestapt naar het team van Magneto? Eén ding is zeker: het leger van Magneto is flink uitgedund. Er moeten nieuwe mutanten gezocht worden! Een trip down memory lane, voor alle X-Men-fans. En die twee generaties moeten nu met zijn allen door één deur zien te komen, terwijl de jonge Henry McCoy zijn oude versie probeert op te lappen.

the all new xmen 003The All New X-Men 003

Henry McCoy, alias Beast, is weer helemaal genezen en maakt zich goed druk over alles wat komen gaat. De jonge Cyclops leert Mystique kennen, die al haar vrouwelijke charmes in de strijd gooit om Cyclops aan het twijfelen te brengen over het goed en het kwaad in de wereld. Daar is ook Warren, alias Angel, over aan het twijfelen. Hij maakt kennis met zijn oudere ik, en schrikt daar toch wel van. Is dat wat hij wil? En hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen? Terwijl de X-Men op zoek zijn naar een solide basis (en waarbij de jonge X-Men nog even worden bijgetraind en bijgepraat over de moderne gevaren) is het kamp van Magneto flink aan het opbouwen. De spanning bouwt zich goed op, verschillende plots zijn aan het ontwikkelen! 003: The all new X-Men WPG, 72 pagina’s, paperback. Deel 001. Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002259432 Deel 002. Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002259487 Deel 003. Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789002260766

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s