logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

In een handomdraai een nieuw interieur met een textielframe!


Raak jij snel uitgekeken op je kunstwerken aan de muur? Of hou je van een beetje afwisseling in je interieur? Dan is een textielframe echt iets voor jou!

Er zijn talloze producten in de markt waarmee je die saaie, blanco muren snel en makkelijk kunt aankleden. Sterker nog! Er zijn zelfs allerlei websites voor op de markt waar je voor een behoorlijke prijs een mooie plaat kunt bestellen. Wel leuk allemaal. Maar als je een beetje afwisseling wilt in je interieur dan zijn die permanente platen niet bepaald een goedkope hobby. Een textielframe is een hiervoor een perfect alternatief!

Met een textielframe creëer je in een handomdraai een nieuwe look voor je interieur. En of dat nu thuis is of op de zaak, iedereen kan gemakkelijk zelf een frame installeren en eindeloos voorzien van nieuwe prints.

Het is heel eenvoudig. De frames worden exact op maat gemaakt. Bepaal dus hoe groot het frame wordt dat je aan de muur gaat hangen. Je kunt zelfs je volledige muur voorzien! De lengtes van elke zijde worden los geleverd. Zorg dat je een waterpas bij de hand hebt als je deze op de muur gaat schroeven. De uiteinden zijn op 45 graden gesneden waardoor je altijd een perfect hoek van 90 graden maakt.

Als je frame aan de muur is bevestigd, wordt het tijd om het doek op te hangen. Het doek is ook exact op maat geconfectioneerd waardoor die precies moet passen. Het textieldoek is voorzien van een siliconen pees. Deze duw je in de daarvoor bestemde gleuf in het frame. Je werkt van boven naar beneden. Eenmaal aangekomen bij de laatste hoek moet je soms een beetje kracht zetten om het er goed in te krijgen. Het eindresultaat een is een doek dat superstrak is gespannen in je textielframe.

En ben je uitgekeken op je foto, kunstwerk of zelfgemaakte ontwerp? Dan kun je het doek heel eenvoudig weer wisselen voor een nieuwe. De oude bewaar je gewoon zodat je die later misschien nog een keertje kunt gebruiken.

Het textielframe is niet alleen een mooie interieuroplossing voor bij je thuis of op kantoor. Ook in winkels is het een perfect middel om je nieuwe collectie te tonen of je laatste kortingsacties in beeld te brengen.

En met de verlichte variant weet je zeker dat je de aandacht trekt! Het frame wordt dan voorzien van een LED-verlichting. Het doek komt hier voor te hangen zodat het van achteren wordt verlicht.

Naast de standaard, zilveren frames van 19 mm breedte is er ook nog keuze uit witte en zwarte frames. Bovendien kunnen ze in verschillende breedtes worden besteld. Zo kun je een mooi effect creëren door deze bijvoorbeeld extra diep van de muur af te laten komen.

Naast de wandframes zijn er ook nog varianten die je kunt gebruiken voor op beurzen. Deze textielframes kunnen worden voorzien van een voetplaat zodat ze uit zichzelf kunnen blijven staan. Met een dubbelzijdig textielframe kun je aan beide zijdes een textieldoek bevestigen zodat bezoekers niet tegen een lege achterkant aankijken.

Een textielframe is in alle opzichten een perfect product om snel en eenvoudig voor een afwisselend interieur te zorgen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.