logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Zola gaming headphone


Als consument ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar als gamer ga je toch vaak voor de coolfactor. Teufel laat zien dat die twee dingen elkaar niet altijd in de weg staan. Onlangs lanceerden ze de Teufel Zola gaming headset, die een paar toffe features voor je in petto heeft. Lees je mee met onze review over de Teufel Zola?

Kleurrijke bedoening

De Teufel Zola ziet er anders uit dan de meeste gaming headsets. De styling is strak en sober, zoals je van Teufel gewend bent, maar hij heeft not een paar leuke mogelijkheden: zo kun je de oordoppen, de oorkussens en de foam tip van de microfoon aanpassen in een kleur die bij jou past. Je kunt ze allemaal zelf aanpassen, dus als je een maal een collectie accessoires hebt verzameld, kun je iedere dag een andere stijl koptelefoon op je hoofd zetten. Hoe tof is dat? Het basismodel hoofdtelefoon is verkrijgbaar in wit of zwart, alle accessoires zijn verkrijgbaar in zes kleuren. De oorkussens kosten 24,99 euro per set, voor de covers betaal je 19.99 euro. Je kunt de koptelefoon ook al kopen met een kleurenset, mocht je wat standvastig zijn met je kleurkeuze.

Vormgeving

Zodra je de koptelefoon uit zijn doos pakt, zie je de gamingheadset met een paar oorkussens, covers en microfoonbescherming in een kleur naar keuze. De witte en zwarte (oké… donkergrijze) variant zijn eigenlijk heel neutraal, de gekleurde varianten des te opvallender. Qua materiaal heeft Teufel gekozen voor kunststof, wat de koptelefoon niet bepaald een premium uitstraling geeft. Het stof op de hoofdband en de oorkussens verzachten de kunststof uitstraling wel een beetje, maar niet helemaal. De microfoon is los te koppelen en prik je met een 3,5mm stekkertje in de koptelefoon. Gebruik je hem niet, dan kun je hem dus gewoon wegnemen. Verwerkt in de 3,5mm audiokabel zit een volumeregelaar. De koptelefoon zelf is verder vrij van knoppen, draaiwielen en andere details. Als technische bonus krijg je een USB geluidskaart meegeleverd die zorgt voor 7.1 geluid op je pc. Hoe tof is dat?

Het geluid

Natuurlijk zit het wel snor met het geluid van de Teufel Zola gaming headset. De koptelefoon beschikt over 40mm drivers, die volgens Teufel een frequentiebereik hebben van 10-20.000 Hertz. Dat is bizar laag, waardoor je een sub-bas hoort die altijd imposant is. De microfoon is een flexibele HD condensatormicrofoon, die je goed voor je mond kunt positioneren. De foam beschermhoes zorgt voor het weglaten van blaas- en ademgeluiden. De microfoon klinkt erg goed. Het geluid van de koptelefoon is neutraal en vol, waarbij alle regionen goed vertegenwoordigd zijn. Deze koptelefoon is daarmee niet alleen een gaming headset, maar kun je ook perfect gebruiken voor het luisteren naar muziek of het kijken van een film of serie. Zoals je van Teufel gewend bent, is ook de Zola een tikje baszwaar, maar niet door de andere bereiken te overstemmen. Het surroundgeluid, dat door de USB geluidskaart gerealiseerd zou worden, valt een tikje tegen, maar daarvoor zul je deze headset ook niet kopen.

De app

Voor je Windows PC kun je de speciale Teufel Zola software installeren, waarmee je meer invloed hebt op het geluid van je koptelefoon. Leuk detail is dat je het kleurenschema kunt aanpassen op de kleuren van jouw koptelefoon. De app werkt prima: hij steekt logisch in elkaar en het is makkelijk om de functie te vinden die je zoekt. Leuke functie zijn de stemvervormers, waar je best wat lol mee kunt hebben. Natuurlijk ontbreekt een equalizer niet, alsook de mogelijkheid om surroundsound in- of uit te schakelen.


Recensie over Teufel Zola gaming headset

Zoek je een gaming headset waarmee jij een eigen stempel kunt drukken op jouw stijl en personage? Dan moet je zeker eens kijken naar de Teufel Zola. Dankzij de verwisselbare oorkussens, oorschelpen én microfoonkussentje kun je helemaal een unieke stijl maken van jouw gaming experience. Het geluid is dik in orde, zoals je van Teufel gewend bent. Het geluid is vol en warm, het laat weinig te wensen over. Dankzij de 3,5mm aansluiting kun je hem ook op iedere console of computer aansluiten.

Score: 8


Informatie

Teufel Zola gaming headset
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 129.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.