logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Supreme On draadloze koptelefoon

Koptelefoons zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Waar iedereen tegenwoordig met een smartphone of tablet rondloopt en je altijd iets wil zien of luisteren, wordt het zonder koptelefoons als snel een zooitje. En natuurlijk kies je dan voor een draadloos model, dat bergt namelijk wel zo makkelijk op! Teufel komt precies op tijd voor de feestdagen met een mooie koptelefoon, die ook nog eens goed klinkt: de SUPREME ON.

Strak ontwerp

Dikke pluspunten krijgt Teufel alvast voor het ontwerp. Voor ik ‘m al heb gekoppeld en heb aangezet, heb ik het model namelijk al in mijn handen genomen en zoek onbewust naar kleine details, die volop te vinden zijn. Dit model is echt gaat afgewerkt, van een klein jeans-achtig label op de hoofdband tot een honingraatmotief op het namaakleer op de hoofdband, de stoffen kabels die de twee oorschelpen met elkaar verbinden (die kabel loopt voor het grootste deel onder het foam van de hoofdband, maar komt uiteraard tussen de band en de oorschelpen even naar voren). Ook de oorschelpen zien er prima uit, met verschillende materialen die mooi op elkaar aansluiten, verschillende aansluitmogelijkheden en een heel eigenwijze joystick.

Praktische functies

Van een aantal functies mag je verwachten dat een koptelefoon ze heeft… en dat je er geen problemen aan ondervind. Zoals het koppelen met je smartphone of tablet. Dat moet soepel verlopen en de verbinding moet foutloos zijn, zonder haperingen of vertraging. Gelukkig is dat bij de Teufel Supreme On het geval: alles verliep soepel. Maar er is meer dan dat. Zo beschikt de Supreme On over een paar heel gave functies, die hem nog leuker maken. Zo stop hij meteen met afspelen zodra je de koptelefoon afzet. Een praktische functie, die je vooral bij oordopjes ziet, maar die ook heel fijn werkt met een on-ear model als dit. De koptelefoon heeft bovendien twee ingebouwde microfoons, zodat je hem ook kunt gebruiken voor telefoneren, e-meeten en je digitale assistenten bedienen. Een grappige functie is de ShareMe functie, die je vanuit de gratis Teufel App kunt activeren. Met ShareMe kun je twee Supreme On-koptelefoons met eenzelfde bron verbinden. Zo kun je dus – op gepaste afstand – samen van dezelfde muziek beluisteren. Vanuit de app kun je bovendien de equalizerinstellingen aanpassen.

Ruisonderdrukking

Een heikel punt voor veel mensen, en ik moet je deels teleurstellen: deze koptelefoon heeft geen actieve ruisonderdrukking. Maar ik kan je ook verblijden met het feit dat de on-ear oorschelpen van de Supreme On goed afsluiten, waarbij ook omgevingsgeluiden prima worden tegengehouden. Het voordeel van zo’n passieve ruisonderdrukking is bovendien dat het geen aanslag vormt op je accu. De oorschelpen zijn voorzien van een comfortable foam padding, waardoor je ze lang kunt dragen. Tijdens het vervoer kun je de koptelefoon inklappen, zodat hij minder plek inneemt in je tas.

Bediening met een joystick

Een bijzonder element zijn de aansluitmogelijkheden van deze eigenwijze en trendy koptelefoon. Je hebt een aan/uitknop, een USB-C aansluiting voor het opladen en een 3,5mm aansluitpunt voor een bedrade koppeling met welk apparaat dan ook. Dat is je linker oorschelp. Aan de rechterzijde vind je een kleine joystick, waarmee je verschillende functies kunt bedienen. Zo kun je het volume hoger en lager zetten, doorskippen naar een volgend of vorig nummer, maar ook een oproep beantwoorden of je slimme assistent activeren. Het is even wennen, maar het werkt goed en prettig.

De Teufel SUPREME ON is verkrijgbaar in de kleuren Night Black, Moon Gray, Pale Gold, Sand White, Ivy Green en Space Blue.


Recensie over Teufel Supreme On

CooleSuggesties topper

Deze koptelefoon laat je genieten van muziek, zoals Teufel dat kan. Het strakke en trendy ontwerp zal zeker de aandacht trekken, het hele model is geweldig mooi uitgevoerd en tot in de puntjes afgewerkt. De kekke kleuren laten je een persoonlijk tintje meegeven aan je muziekervaring. Het geluid is – zoals je van Teufel gewend bent – prima in orde. De speakers laten een helder en vol geluid horen, met een lichte nadruk op de bas. Die kun je met de gratis app bijschaven, mocht je daar niet helemaal van gecharmeerd zijn. Toch is het geluid aangenaam voor vrijwel alle gebieden, waaronder ook het luisteren van podcasts en ebooks.

Score: 9


Informatie

Supreme On, Teufel
Meer weten?
Prijs: 149.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.