logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Supreme In koptelefoon


Teufel heeft bij ons een heel goede naam opgebouwd – te gekke producten met een stoere uitstraling en een vol geluid. Toen de Supreme In ten tonele verscheen, waren we dan ook enthousiast over de testmogelijkheid. We gingen aan de slag met de groene variant en lieten ons even achteroverzakken met onze testplaylist, Netflix en wat games. Tja, je moet er iets voor over hebben om een koptelefoon te testen!

Vormgeving van de Teufel Supreme In

De Teufel Supreme In is het kleine en compacte broertje van de Supreme On, het on-ear model. De Supreme In is overigens wel anders dan de meeste gangbare in-ear koptelefoons die je kent: ze hebben geen rubber dopjes die je in je gehoorgang steekt, maar blijven in je oorschelp klemmen. Als extra steun gebruik je heel praktisch het koord van de koptelefoon zelf, die in een lus vanuit de nekband naar de dopjes zelf gaan. Maak de lus groter en kleiner om perfect op jouw oren aan te passen, zodat ze heel solide zitten. Duw de dopjes in je oor, draai ze een stukje en je zult zien dat de lus netjes in je oorschelp draait en zich vastzet. Dat zorgt voor een bovengemiddeld draagcomfort: je merkt letterlijk niet dat je ze draagt. Bij mij zijn ze meteen ingepikt door Rianne, die een hekel heeft aan die echte in-ear modellen… Beide oordopjes zijn aan de achterkant voorzien van een magneetje. Daarmee hang je ze makkelijk om je nek. Zodra de twee dopjes elkaar raken en magnetisch aan elkaar blijven kleven, worden ze automatisch uitgeschakeld. Hoe handig! De oordopjes zijn overigens IPX4 gecertificeerd, waardoor ze geen last hebben van zweet en spatwater.

Bediening

Een groot pluspunt van de Teufel Supreme In is wel de kleine afstandsbediening, die je in de kabel vindt. Het was even zoeken (en goed de handleiding lezen… oh, die handleidingen!) naar de DRIE knoppen die deze draadloze koptelefoon rijk is: naast de + en de – knop is de derde knop namelijk misschien wel de belangrijkste knop: de lege ruimte tussen de twee volumeknoppen! Je ziet hem makkelijk over het hoofd, maar hij is wel degelijk belangrijk: daarmee zet je hem bijvoorbeeld aan.

Geluidskwaliteit

Voor de geluidsweergave beschikt de Teufel Supreme In over een paar 10,7mm lineaire HD-drivers in de oordopjes. Een Qualcomm cvc-geluidsfilter zorgt voor het wegfilteren van storende omgevingsgeluiden. Het zorgt ook voor een betere spraakverstaanbaarheid tijdens het bellen. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt om mee te bellen, maar ook voor het geven van spraakopdrachten aan Siri of Google Assistent profiteer je van deze functie. Daarnaast beschikt de koptelefoon over Bluetooth 5.0, AAC en aptX. Met de Teufel Headphones-app kun je functies gebruiken zoals ShareMe (waarmee je het geluid kunt delen met een andere Teufel-gebruiker met de ShareMe functie) of de equalizer instellen. Zoals je gewend bent van Teufel bieden ook deze koptelefoons een mooi vol geluid met een nadrukkelijke (niet overheersende) bas. De muziek komt helder binnen, vol details. Bovendien kun je ze helemaal finetunen via de equalizerinstellingen van de Teufel app.

Opmerking

Echte in-ear dopjes, waarbij je een rubber rondje in je gehoorgang propt, leveren het geluid direct bij je trommelvliezen. Ze leveren daardoor een imposant, bombastisch geluid, terwijl ze omgevingsgeluiden wegfilteren. De Supreme In plaats je niet in je gehoorgang, maar daarvoor. Ondanks het feit dat het geluid erg goed is, is het dus wel anders dan de typische in-ear koptelefoons. Denk aan de Apple Airpods, die eenzelfde techniek gebruiken. Passieve geluidsisolatie is vrijwel volledig afwezig, je kunt gewoon omgevingsgeluiden waarnemen. Ook zullen anderen in je directe omgeving de muziek kunnen horen die jij aan het luisteren bent. Het voordeel? Je bent je bewust van je omgeving. IN het verkeer hoor je gevaren, in een kantooromgeving hoor je als iemand tegen je praat. Dat maakt een ’transparantiemodus’ overbodig, en ook ANC heeft bij dit soort dopjes geen nut. Het voordeel is een geweldige accuduur van maar liefst 15 uur!


Recensie over Teufel Supreme In

Voor iedereen die in-ear dopjes wil zonder ze in je gehoorgang te stoppen, vind bij deze bluetooth koptelefoon dé perfecte kandidaat. Het geluid is helder en vol, ondanks het ‘open’ karakter van de set. De bediening is kinderlijk eenvoudig via de afstandsbediening in de kabel. Bovendien is zo’n kabel erg makkelijk als je aan het werk of sporten bent. Valt er een dopje uit, dan wordt hij netjes opgevangen door de kabel. Verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, blauw, grijs, zand en roségoud.

Score: 8


Informatie

Teufel Supreme In
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 119 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.