logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Radio One


Iedereen wil zijn dag goed beginnen. Lekker relaxed wakker worden, zonder stress. Ouderwetse wekkers of elektronische varianten met een hard PIEP-signaal zijn dan ook uit den boze. Wekkerradio’s moeten het worden! Maar die zijn er natuurlijk in 1001 soorten en maten. Heb je genoeg van het blikkerige, vlakke geluid naast je oor? Dan biedt Teufel de oplossing met hun Teufel Radio One wekkerradio. Wakker worden op zijn Teufels is een pretje! Maar 170 euro is best een hoog bedrag. Is hij dat wel waard? Wij zochten het voor je uit.

Vormgeving

Pluspunten krijgt de Teufel Radio One alvast voor de vormgeving. Het apparaat ziet er bijzonder uit, dankzij zijn stoffen afwerking mag hij er ook zijn in de slaapkamer. De wekkerradio is lang en breed: 24x10x8 centimeter laat meer dan genoeg genoeg ruimte over voor boeken, je telefoon en je bril. Of andere spullen, net wat jij op je nachtkastje hebt staan. Het is prettig dat hij niet zo diep is, dat is bij veel wekkerradio’s juist zo onhandig. Maar dankzij deze compacte afmetingen en fancy vormgeving zou je hem ook makkelijk in de keuken of op je bureau kunnen plaatsen als compacte radio. Ik zeg maar.

Keuzemogelijkheden

De wekkerradio is verkrijgbaar in zwart en wit, met een groot en helder LED-scherm om de tijd en andere informatie van af te lezen. Zo krijg je ook de datum te zien en zie je informatie over de zender die op dat moment zijn muziek ten gehore brengt. Je kunt je trouwens laten wekken met vier verschillende digitale geluiden (waaronder de klokken van de Berlijnse Gedächtnisskirche, de thuisbasis van Teufel), of één van de voorkeuzezenders. Zelfs bluetooth muziek afspelen behoort tot de mogelijkheden! Op de voorkant en bovenkant van de radio vind je de bedieningsknoppen, waaronder drie knoppen voor favorieten zenders (en dat is misschien wat weinig). Grootste minpunt is echter de vertraging na het indrukken van de keuzeknoppen. Tijd voor een firmware-update, wellicht?

Digitale muziek

Het prettige van de Teufel Radio One is bovendien dat hij klaar is voor de toekomst: hij ontvangt digitale radio via DAB+. En dat is fijn, want er wordt al jaren gefluisterd dat het analoge FM-signaal ‘ooit’ uit de lucht gehaald zal worden. Naast DAB+ (waarvoor je dus drie voorkeuzezenders kunt inprogrammeren, wat voor een wekkerradio prima is, maar voor gebruik in bijvoorbeeld de keuken wat minder praktisch blijkt) beschikt de Radio One ook over een bluetooth 5.2 connectiviteit. Daarmee kun je de speaker ook gebruiken als bluetooth speaker. Je kunt er zelfs andere audiobronnen op aansluiten, zoals je computer of je televisie, via een good-old 3,5mm audiokabel. Perfect voor een studentenkamer! Zo pimp je jouw televisie meteen met een multifunctionele mini-soundbar 🙂 als kers op de taart beschikt deze wekkerradio over een USB-poort, waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen.

Het geluid

Van Teufel verwacht je natuurlijk dat ze heel wat power in hun kleine verpakkinkje stoppen. En dat is ook zeker zo! Teufel stopte maar liefst 20 watt RMS vermogen in de wekkerradio, aangestuurd door twee 55 millimeter drivers en een passief basmembraan aan de achterkant. Op kamer- of wekvolume levert het team een ​​rond geluid: heldere hoge tonen, aanwezige middentonen, er is zelfs voldoende bas aanwezig, hoewel die wat aan de subtiele kant is. Zet je het volume hoger, naar boven de 50% (en ja, dat is best hard, dan ben je écht meteen wakker!), dan merk je dat de bas de overhand neemt en de hoge tonen ook wat schel worden. Maar: zelfs al gebruik je hem als soundbar voor je televisie, zo’n vaart zal dat niet lopen. Je zult ze eerder onder die kritieke grensen gaan gebruiken – en daar klinkt hij heel aangenaam. Stemmen klinken natuurgetrouw en vol, de bas is subtiel en de hoge noten zijn soms een tikje scherp, maar niet storend.


Ga direct naar Teufel Radio One op BOL.com.

Recensie over Teufel Radio One

Het zijn uiteindelijk toch wat knelpuntjes die de Teufel uit onze TOPPER-lijst houden. Ten eerste is de prijs natuurlijk aanzienlijk hoog voor een wekkerradio. Toegegeven: hij is multifunctioneel, en gebruik je hem voor meer dan alleen een wekker, is hij het weer meer waard. Maar ook de drie zenderknoppen zijn wat karig. Het meest storende is de vertraging in de bediening. Die zou vlotter moeten reageren! Ondanks dat is de Teufel Radio One een te gekke wekkerradio, met een fraai ontwerp. Vooral de witte variant vind ik fris ogen, zeker in de slaapkamer. Hij heeft genoeg functies aan boord om een mooie allrounder te zijn, waarbij de USB-oplaadfunctie een fijne bonus is. Grootste pluspunt is dat hij aanzienlijk beter klinkt dan het gros van zijn soortgenoten!

Score: 8


Informatie

Teufel Radio One
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 169.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.