logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Kombo 11


Met alle streaming en bluetooth speakers in de spotlight zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een normale radio, met een cd-speler, radiozenders en bekabelde speakers. De Teufel Kombo 11 is er zo eentje: het is een compact geluidssysteem voor het upgraden van je geluid op je werkplek, het beluisteren van radio of het afspelen van je cd-collectie. Laten we ons oor eens te luisteren leggen!

Vormgeving

Maar eerst: wat kun je verwachten als je de Teufel Kombo 11 uitpakt? Welnu: de radio zelf is diep en compact. De strak vormgegeven radio is 16,9 cm breed, 7,8 cm hoog en maar liefst 28 cm diep. Daarmee zal hij niet in een boekenkastje passen, aangezien die meestal 30 cm diep zijn (en je hier nog kabels hebt die de radio wat dieper maken. Hier hadden we liever wat meer hoogte gezien en minder diepte.

Op de voorkant zie je de cd-speler, een lcd-scherm voor de gegevens van de radio, een draaiknop en bedieningselementen voor het afspelen van muziek via je cd-speler. Je kunt de bron kiezen met een knop, en er is een USB-aansluiting voor het afspelen van mp3’s of WMA-bestanden. Op de achterkant vind je twee aansluitingen voor een speaker, een analoge audio-ingang met twee tulp-stekkertjes en de aansluiting voor de antenne, waarmee de radio DAB+ informatie uit de lucht vist. Wat je niet ziet is de bluetooth-connectiviteit, waarmee je de radio aan je smartphone, tablet of computer kunt koppelen.

De speakers

De twee Teufel VT11-speakers zijn natuurlijk ook echte aandachtstrekkers. De ‘kale’ speakers laten vol zelfvertrouwen hun drivers zien (hoewel je daar een stoffen hoesje voor kunt klikken). De twee speakers zijn 15,6 cm breed, 26 cm hoog en 20 cm diep – en wegen 2,8 kg per stuk. Ze beschikken beiden over een 130mm midrange woofer en een 25mm tweeter. Het geluid van deze speakers rijkt van 80-20000 Hz, wat al aangeeft dat ze geen echt zware bassen zullen weergeven. De speakers zijn gemaakt van MDF en beplakt met een folie. Een mooie middenweg voor een gedegen geluid.

Compacte krachtpatser

De Teufel Kombo 11 levert het bekende en befaamde warme Teufel-geluid in een mooi relatief compact jasje voor een radio als dit. Hoewel je de lage sub-bas misschien mist bij het kijken van films, is het een vol en helder geluid dat je in huis haalt. Dankzij de mogelijkheid om de speakers los van elkaar te plaatsen, kun je een echt stereo-geluid neerzetten, wat een pluspunt is ten opzichte van bijvoorbeeld een soundbar. Daarmee is het niet alleen een fijne radio om muziek mee te luisteren, maar dankzij de analoge audio-aansluiting en de bluetooth-connectiviteit kun je ook je werkplek upgraden tot een klein filmtheater of je mancave verbeteren met wat cool uitziende tech. Je kunt de radio zelfs aansluiten op je televisie, om dat vlakke, holle geluid te verbeteren naar een vol en warm stereogeluid. De DAB+ radio heeft overigens 20 voorkeuzezenders en je kunt zelfs een timer of wekker instellen.


Ga direct naar Teufel Kombo 11 op BOL.com.

Recensie over Teufel Kombo 11

De Teufel Kombo 11 is een perfecte radio voor iedereen die op zoek is naar een compacte krachtpatser, om wat voor reden dan ook. Misschien heb je weinig ruimte, wil je een bepaalde ruimte even wat extra aandacht geven of heb je gewoon geen behoefte om metershoge speakers in huis te zetten. Door het compacte formaat zou je matige prestaties verwachten, maar dat is dus niet zo. Teufel laat zien dat ze van wanten weten en zetten een fraai volume en warme klanken neer met hun radio-speakercombinatie. We hadden hem liever wat minder diep gezien en wellicht wat hoger.

Score: 8


Informatie

Teufel Kombo 11
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 299 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.