logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Airy TWS True Wireless Earbuds


Het lijkt erop dat alle audiofabrikanten langzamerhand instappen in het True Wireless-segment. De populariteit van bluetooth oordopjes zonder kabels is ongekend hoog. Teufel kennen wij natuurlijk al even – we zijn absoluut fan van het merk. Toen ze een tijdje geleden introduceerden ook aan de slag te gaan binnen het True Wireless segment met hun nieuwe Teufel Airy TW, was onze aandacht getrokken.

Vormgeving

Qua styling zou je denken dat je vrij weinig speling hebt. Toch heeft Teufel zijn strakke, bijna retro-signatuur kunnen zetten op de oplaadcassette en de dopjes zelf. Dat zie je aan de afgeronde hoeken en de combinatie tussen mat en glanzend kunststof, de scherpe randen en natuurlijk het kenmerkende logo. De oordopjes hebben een relatief korte steel, waarin de microfoon zit verwerkt. In de verpakking vind je drie siliconen oordopjes, waardoor de earbuds stevig in je oor blijven zitten. De dopjes zijn licht en blijven comfortabel aanvoelen, ook als je ze al een tijdje in hebt. De dopjes zijn spatwaterdicht afgewerkt, waardoor je ze ook tijdens de regen kunt dragen. De accu van de oordopjes gaat ongeveer 6 uur mee, wat zeker netjes is. De verbinding met de dopjes verloopt via het stabiele Bluetooth 5.0.

Oplaadcassette

Ik had het al even over de oplaadcassette. Die ziet er nu niet eens afgerond uit als een gladde steen, maar als een hoekig stuk electronica. De voor- en achterkant zijn mat afgewerkt, de zijkanten zijn glanzend. Dat levert een mooi contrast, dat nog eens extra wordt versterkt door de rechte hoeken. Je kunt de dopjes vier keer laden in een volle oplaadcassette. Na een kwartier laden heb je genoeg energie in huis om een uur muziek te luisteren. Je laad de cassette van de Teufel Airy TW op middels een meegeleverde Micro-USB kabel.

Bediening van de Teufel Airy TWS

De bediening van de Teufel Airy TW gaat eigenlijk heel soepel en intuitief. De oordopjes beschikken over een aanraakgevoelig deel. Veel functies werken op beide dopjes. Zo kun je met een druk op de dopjes de muziek pauzeren of hervatten, met twee keer drukken naar het volgende nummer gaan en met drie keer drukken naar het vorige nummer springen. De dopjes pauzeren niet automatisch wanneer je ze uitdoet, wat erg jammer is. Wordt je gebeld? Dan kun je met een enkele druk op de knop het gesprek aannemen of langer ingedrukt houden om het gesprek af te wijzen. Tijdens het bellen druk je een keer op de dopjes om het gesprek te beëindigen of twee keer om een wisselgesprek aan te nemen en vervolgens ook om te wisselen tussen de twee bellers. Bediening voor het instellen van het volume is niet aanwezig. Nadeel van deze bediening vind ik dat je eigenlijk iedere keer met de dopjes tegen je trommelvlies aantikt, wat ik niet bepaald aangenaam vind. Aan de andere kant: hoe vaak gebruik je die functies?

Geluidskwaliteit

Hoe klinken de Teufel Airy TW earbuds? Goed, zoals we van Teufel gewend zijn. Vooral als ze goed in je oorkanaal zitten, hoor je een sublieme bas. Halen ze dat niet, dan heb je een acceptabel geluid. Teufel kenmerkt zich door geluid dat aan de lage kant van het spectrum zit. Het geeft een warm, vol geluid, wat een beetje ten koste gaat van het hogere middensegment in het geluidsspectrum. Dat neemt niet weg dat ze goed klinken. Je kunt ze bovendien flink hard zetten, zonder dat het geluid gaat vervormen. Dankzij de rubber oordopjes sluiten ze best goed af, waardoor je niet al te veel last hebt van omgevingsgeluid. Een voordeel van oordopjes, die gratis ruisonderdrukking 🙂 . Toch merk je het wel als je dopjes in huis haalt mét ANC. Deze hebben dat niet. Ook zijn de equalizerinstellingen niet aan te passen via een speciale app of iets vergelijkbaars, wat je met dopjes in dit prijssegment wel een beetje gaat verwachten.


Recensie over Teufel Airy TWS

Met Teufel kun je eigenlijk nooit mis. Deze True Wireless Eadbuds zijn daar geen uitzondering op. Ze zitten goed en comfortabel en hebben meer dan genoeg bedieningselementen op het touchscreen. Die is wat aan de gevoelige kant, maar daardoor hoef je niet zo hard op de dopjes te tikken. De vormgeving is lekker eigenwijs en een tikje retro. De geluidskwaliteit is prima, met een vol en warm geluid vol bas. Het is een praktische set oordopjes, voor een redelijk hoge prijs als je hem vergelijkt met andere merken. Aan de andere kant heeft Teufel zijn strepen wel verdient op het gebied van degelijkheid en duurzaamheid, grote kans dat deze topjes heel wat jaren mee kunnen.

Score: 7


Informatie

Airy TWS True Wireless earbuds, Teufel
Meer weten?
Prijs: 149 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.