Proost op de winter met Warsteiner Winter bier


warsteiner winter bier

Het is weer zo ver. De dagen worden korter, de temperatuur lager. Tijd om lekker binnen te blijven en de verwarming weer wat hoger te zetten. En om lekker te genieten van drank en spijzen. Wat betreft de drank, daar weten we wel een antwoord op: Warsteiner Winter. Dit speciaal seizoensbier (alc. Vol. 5,6%) is een moderne interpretatie van het Münchener biertype en is perfect om de hele avond mee te proosten op donkere dagen. Het is zacht en vol van smaak, met een zoet aroma van karamel en maar een weinig bitter. Een fijne en milde biersoort om de hele avond rustig aan te drinken.

Donkere winterdagen

Bij de donkere avonden van de winter hoort natuurlijk ook een mooi en donker bier. Dat zie je ook terug in de donkere kleur van Warsteiner Winter, met een subtiel rode gloed, die goed aansluit bij de warme sfeer van de winter en de feestdagen. Bij die warme sfeer en gezelligheid hoort natuurlijk ook een tikje extra sfeer. Waar je met koffie en likeurtjes kunt uitpakken met sfeervolle glazen, is dat bij bier natuurlijk ook zo. Het lange en hoge glas leent zich bij uitstek voor een decoratie. En voila: zie daar het Warsteiner Winter Tulpglas. Het welbekende hoge glas heeft een toepasselijk uiterlijk gekregen dat de beleving van Warsteiner Winter compleet maakt. Zowel het glas als de fles heeft een warme uitstraling door het gebruik van winterse elementen als sneeuwvlokken en rode en gouden kleuren die doen denken aan de feestdagen.

Wat is Münchener bier

De traditionele Münchener bierstijl werd in 1839 geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Hij reisde af naar acht verschillende landen om deze bierstijl te ontwikkelen. De Münchener bierstijl is de voorloper van de pilsener categorie. De Duitse familiebrouwerij brouwt het nieuwe seizoensbier volgens het Reinheitsgebot en gebruikt speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop, water uit de Kaiserquelle – Warsteiner’s eigen bron – en lage gisting. Deze combinatie van pure ingrediënten resulteert in een warme, koperrode gloed en een licht zoete en zacht bittere smaak met een goede doordrinkbaarheid.

Verkrijgbaarheid

Warsteiner Winter is vanaf maandag 5 december landelijk verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl. voor de consumentenadviesprijs van € 5,49. Het nieuwe seizoensbier van Warsteiner is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, waar het geschonken wordt in het Winter Tulpglas.
Ga naar Warsteiner.nl/Winter voor alle informatie over deze winterse bierspecialiteit.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.