logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: SodaStream Lipton Ice Tea Peach en Lipton Ice Tea Green

Bewuste frisdrankdrinkers kennen SodaStream natuurlijk al lang: het slimme en makkelijke apparaat waarmee je water omtovert met een magische en bruisende sparkle. Met de juiste siropen en smaakmakers verander je daarmee eenvoudig kraanwater tot de heerlijkste dranken! Zo kun je zelf aan de slag met fruit en groenten voor infused bruiswater, maar je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van de unieke siropen van Sodastream.

Lipton x Sodastream

Een van de meest recente samenwerkingen is met Lipton Ice Tea. Die ken je natuurlijk wel van de prik-variant en de ‘platte’ Lipton Ice Tea Peack en Lipton Ice Tea Green. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe die als variant met prik zouden smaken? Daar kun je nu achterkomen!

Zo maak je bruisende Lipton Ice Tea Peach / Green

 • Vul de Sodastreamfles met kraanwater tot de waterlijn
 • Koel de fles in de koelkast
 • Bruis het koude water naar wens
 • Vul de dop met Lipton siroop tot de binnenste middelste lijn
 • Kantel de fles en voeg voorzichtig de siroop toe
 • Draai de dop dicht en schud zachtjes
 • Geniet ervan!

Puur, on the rocks… of net wat verder?

De vraag is vervolgens: hoe drink jij jouw Sodastream Lipton Ice Tea het liefst? Je kunt hem natuurlijk gewoon zo drinken, zonder toevoegingen, maar je geniet optimaal van deze zomerse drank als je een paar ijsblokjes in je glas doet. Dat ziet er niet alleen heerlijk zomers uit, je drankje blijft ook lekker verfrissend koel! Om er een toffe mocktail van te maken voeg je wat verse muntblaadjes en een schijfje limoen toe aan de Ice Tea Green of een scheutje citroensap en een schijfje perzik in de Peach-variant.

Milieu

SodaStream is een gezonde en milieuvriendelijke manier om je eigen frisdrank te maken. Een enkele SodaStream koolzuurfles is namelijk goed voor 60 literflessen aan frisdrank. Met een enkele siroopfles kun je 9 flessen frisdrank maken. Daar zou je anders een behoorlijke boodschappentas voor moeten sjouwen… en in je voorraadkast hebben staan! Dat ondervang je nu dus met een compacte, recyclebare fles van 440ml. In plaats van 9 volle flessen mee naar huis te sjouwen en de statiegeldflessen te retourneren, heb je nu een enkele kleine fles in de kast staan die na gebruik makkelijk gerecycled kan worden. De sodastream cilinder met koolzuurgas kun je bij verschillende winkels omruilen voor een volle variant. De lege wordt dan gecontroleerd, schoongemaakt en opnieuw gevuld door SodaStream.

Tip: wil je nooit zonder prik zitten? Haal dan een extra cilinder in huis, zo kun je hem snel wisselen!

Prijsvergelijk SodaStream vs Lipton Ice Tea

Natuurlijk zijn we ook allemaal benieuwd naar het verschil in prijs. Is het wel goedkoper om de SodaStreamen? Ja, dat is zo. Voor dit rekenvoorbeeld heb ik de aanschafprijs van het SodaStream apparaat buiten beschouwing gelaten.

 • De adviesprijs van Lipton Ice Tea Peach zonder prik is 2,49 euro voor 1,5 liter. Daarmee komt de literprijs op 1,66 euro.
 • Met een fles SodaStream Lipton Ice Tea Peach kun je 9 liter frisdrank bereiden. De adviesprijs van de siroop is 5,99 euro, wat neerkomt op 0,66 euro per liter.
 • De hervulling van een koolzuurcilinder is 12,99 euro. Daarmee maak je 60 liter, wat neerkomt op 0,21 euro per liter.
 • Een liter Lipton Ice Tea Peach maken met de SodaStream kost je dan 0,87 euro per liter.

Ga direct naar SodaStream Lipton Ice Tea op BOL.com.

Recensie over SodaStream Lipton Ice Tea

SodaStream is een fantastisch concept, waarvan steeds meer mensen gelukkig ook overtuigd lijken te raken. Zeker nu het makkelijk bij de Albert Heijn, de Blokker en de HEMA verkrijgbaar is, hoef je nooit lang te zoeken naar een verkooppunt. De nieuwe Lipton Ice Tea smaken bieden waarbij een bijzondere optie: je maakt hiermee de bekende smaken zonder prik beschikbaar als variant met prik (maar als je wilt kun je ze natuurlijk ook prikloos maken door ze in een liter koud water te mengen). Dankzij het SodaStream-apparaat bepaal je zelf hoeveel prik je toevoegt. De smaken komen goed overeen met de pakken en bevatten nagenoeg dezelfde calorische / voedingswaarden.

Score: 8


Informatie

SodaStream Lipton Ice Tea
Adviesprijs: 5.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.