logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Peppernuts Holland pepernoten

peppernuts-holland-test

Waar sommige mensen ophef maken over het feit dat pepernoten in de herfst al in de supermarkten liggen, vergeten niet dat echte pepernoten-fans het hele jaar door hun plekjes wel weten. In Amsterdam vind je bijvoorbeeld de vaste winkel van Peppernuts Holland, waar je 365 dagen per jaar terecht kunt voor jouw dosis pepernoten. Maar nu november al in aantocht is, mag iedereen losgaan met deze smakelijke snack.

In alle smaken

Peppernuts Holland is een Nederlands merk met een uniek productaanbod gebaseerd op het authentieke, typisch Nederlandse koekje. Naast de klassieke pepernoot vind je ook pepernoten met een bijzondere coating, van whiskey tot cappuccino, van cookie tot apple pie, van licor 43 tot pistache. De kern is een krokante en brosse pepernoot, met een aanwezig kaneelaroma. Opvallend was dat de pepernoot regelmatig plat was van boven en onder. Wellicht omdat de chocolade er dan makkelijker aan blijft kleven? Of omdat het makkelijker maken is, met een rol deeg die in plakjes wordt gesneden?

Subtiele touch

Hoewel je misschien al het water in de mond loopt bij de uitgesproken smaken, zijn de noten zelf aanzienlijk subtieler: de coating heeft een subtiel aroma van de verschillende smaken, waardoor je ze makkelijk kunt mixen en matchen. De zachte (veelal witte) chocolade waarmee de pepernoot omhuld is, smelt boterzacht in je mond, waarbij de crunchy pepernoot achterblijft. Toch is het jammer dat de smaken niet prominenter aanwezig zijn.


Recensie over Peppernuts Holland

De gecoate noten van Peppernuts Holland zijn zonder twijfel heerlijk om je tanden in te zetten. Zo’n zakje is verslavend genoeg om in een mum van tijd op de snoepen… of heb jij meer weerstand tegen deze oer-Hollandse lekkernij? De coatings spreken tot de verbeelding, maar de smaak zelf is misschien wel te subtiel. Soms moet je even zeggen welke smaak het is, voor je de aroma’s kunt plaatsen en herkennen. Zo was de koffiesmaak bij de cappuccino heel subtiel aanwezig en was het fris-zure smaakje bij de appeltaart wel aanwezig, maar kon niet iedereen hem oppikken. De romige witte chocolade voegt een fijne extra smaakbeleving toe, zeker in contrast met de krokante kern.

Score: 7


Informatie

Peppernuts Holland
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 4.50 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.