logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Oldtimers Stoofpeer drop


Al bijna 100 jaar lang genieten we in Nederland van Oldtimers drop. De befaamde rijke en volle smaak heeft daar natuurlijk aan bijgedragen. En natuurlijk het feit dat ze blijven sleutelen aan hun producten: een experimentje hier en daar wordt zeker niet geschuwd en zorgt soms voor bijzondere resultaten, zoals Oldtimers kokosdrop van enkele jaren geleden of het nieuwe Stoofpeerdrop.

Sweet surrender

Wanneer je het kenmerkende doosje pakt, straalt de unieke sfeer van oldtimers je al tegemoet. De kleurstelling, vormgeving en het lettertype dragen bij aan een authentieke ervaring. Op de doos zie je al een voorbeeld va het dropje: de Oldtimer Stoofpeerdrop is rond en heeft een peer in het midden. Noemenswaardig is dat alle Oldtimers drop glutenvrij en vegan is.


Recensie over Oldtimers stoofpeer drop

Oldtimers introduceerde eind vorig jaar de stoofpeerdrop: daarin worden peer, kaneel en kardemom gecombineerd met de typische smaak van zoethout voor een bijzondere ervaring. De smaak van peer komt zeker naar voren (hoewel ik stoofperen zelf altijd een zetje geef met frisse bessen, dus de voor mij vertrouwde stoofpeersmaak mistte ik wel even) en combineert erg goed met het fruitig-kruidige aroma van kardemom en zoethout. Die laatstgenoemde blijft qua smaak het meest hangen, maar tijdens het eten geniet je van de zoete tonen van peer. De drop zelf is tamelijk stevig. Hij is niet heel hard zoals muntdrop, maar ook niet zo zacht als een harlekijntje. Ze hebben een prima structuur: je kunt ze goed doorbijten en kauwen, maar ook langzaam in je mond laten smelten (zeker als je verkouden bent is dat natuurlijk een verademing!

Score: 7


Informatie

Oldtimers stoofpeer drop
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2.69 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.