logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: Nix & Kix mocktails

Zin in een verfrissend drankje waar je toch even een buzz van krijgt? Daarvoor hoef je niet meer de zoeken naar ‘spiked water’: Nix & Kix laat zien dat je ook zonder alcohol een geweldige oppepper kunt krijgen van je drankje middels drie mocktails met een twist: Raspberry Rhubarb, Watermelon Hibiscus en Mango Ginger.

Frisdrank met een twist

Het bijzondere aan Nix & Kix is de toevoeging van cayennepeper aan de bruisende fruitwaters. Dat levert een bijzondere ‘kick’ op, die je vast niet had verwacht. Hoewel ik wel moet zeggen dat dat ‘zing’-effect, zoals ze het zelf noemen, behoorlijk verschilt per smaak. Of het moet aan de productiebatches hebben gelegen, dat kan natuurlijk ook, maar in mijn geval had de Raspberry Rhubarb een duidelijke ‘zing’ (of misschien wel een ‘ZING’, terwijl daar bij de Watermelon Hibiscus weinig van te merken was. De Mango-Ginger had dan weer een heel prettige ‘zing’. Heeft iemand anders trouwens ook de associatie met Roosvicee bij het drinken van de Watermelon Hibiscus?

Gezonder drinken

Nix & Kix vangt hiermee eigenlijk twee vliegen in één klap. Allereerst zet het verfrissende en gezonde drankjes op de kaart. De frisdrank is namelijk gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevat nauwelijks calorieën. Zo kun je lekker genieten van een smaakvol drankje, zonder dat je hoeft terug te grijpen naar suikerbommetjes of drankjes met kunstmatige zoetstoffen. Daarnaast is Nix & Kix ook een fijn alternatief voor prefab cocktails. De ‘zing’ van cayennepeper zorgt voor een oppepper, dat het bittertje van de alcohol in cocktails zonder problemen evenaart.

Alcoholvrij is de trend

De trend naar een gezondere levensstijl wordt ook weerspiegeld in het groeiende aanbod van alcoholvrije dranken. Naast traditionele frisdranken winnen ook alcoholvrije cocktails aan populariteit. Het aantal volwassenen dat ervoor kiest om geen alcohol of beperkt alcohol te drinken, is toegenomen van 37,4% in 2014 naar 43,5% in 2022 en is sindsdien gestabiliseerd rond de 44%2. Nix & Kix sluit naadloos aan bij deze trend door een alcoholvrij alternatief te bieden voor traditionele borrelmomenten. Dankzij de cayennepeper biedt Nix & Kix consumenten een verfrissende prikkel wat het drankje perfect maakt als alternatief op alcohol.


Recensie over Nix & Kix

Nix & Kix Raspberry Rhubarb, Nix & Kix Watermelon Hibiscus en Nix & Kix Mango Ginger zijn wat ons betreft aanraders, afhankelijk van hoe fel je jouw ‘kix’ wil ervaren. Wat ons betreft is de Raspberry Rhubarb de meest pittige van de drie varianten, een positie die ik eigenlijk de Mango Ginger had gereserveerd vanwege de toegevoegde gember. Toch blijkt die meer in evenwicht te zijn, waardoor je geen Zing achteraf hebt. De Watermelon Hibiscus was de minst uitgesproken smaak van deze drie. Stuk voor stuk zijn het fantastische dorstlessers die je voor je plezier zult pakken om lekke rte genieten van een dag hard werk of om even af te koelen op een warme lente- of zomerdag.

Score: 8


Informatie

Nix & Kix
Adviesprijs: 1.59 euro.

Je koopt Nix & Kix bij Jumbo supermarkten en Albert Heijn.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.