logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: nieuwe nagerechten van Bonne Maman


Bonne Maman ken je natuurlijk van de geweldige jams, in de kenmerkende glazen potten met roodgeblokte deksels (of paarsgeblokte deksels). Maar het bedrijf zit natuurlijk niet stil. Een tijdje geleden introduceerden ze een overheerlijke hazelnootpasta, maar het spectrum van Bonne Maman reikt verder dan alleen broodbeleg: ze hebben ook drie overheerlijke nagerechten geïntroduceerd! Deze toetjes zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen of rare bokkensprongen. Kijk dus snel in het koelschap en zoek naar de Bonne Maman nagerechten. Natuurlijk zijn deze geïnspireerd op de authentieke Franse keuken. Lekker chique, maar zonder uren in de keuken te hoeven staan. Dat klinkt goed, nietwaar? Je vindt er drie varianten, natuurlijk gekenmerkt door het bekende ruitjespatroon dat subtiel op de verpakking is verwerkt:

Bonne Maman Coeur fondant, lavacakeje met een vloeibaar hart van chocolade

Deze chocoladecakejes komen dan wel uit de koeling, maar moeten wel even worden opgewarmd. Dat kan heel snel en eenvoudig in de magnetron: 20 seconden op 800 watt en de cake is niet alleen aangenaam warm, ook de binnenkant is vloeibaar. En zo hoort dat bij een lavacakeje! Het is eigenlijk een chocoladecakeje met een vloeibare binnenkant. Een mix van cake en brownie, gevuld met chocoladesaus. Over de dikte van de saus kun je lang discussiëren, maar bij de Bonne Maman Coeur Fondant vloeit hij er makkelijk en soepel uit. De cake proeft vrij puur, maar is door de zoetere cake niet zo intens als de Mouse au chocolat.

Bonne Maman Mousse au chocolat Dark Intense – met 70% cacao

Dit is echt chocolademousse zoals hij zou moeten zijn. Zacht en romig, zonder dat je het bindmiddel als mondgevoel proeft. De chocolade die op je tong lijkt te smelten, waarbij het een heerlijk vol aroma achterlaat. De Bonne Maman chocolademousse is heerlijk zacht van structuur, maar is wel gemaakt van pure chocolade – met 70% cacao nog wel. Daardoor is het met recht een intense mousse, zoals de naam ook al duidelijk maakt natuurlijk. Voor echte chocoladeliefhebbers!

Bonne Maman Crème Brûlée

De Crème Brûlée is wel een dingetje. Normaal gesproken strooi je suiker over gekookte custardpudding, waardoor je een knapperig karamellaagje krijgt wanneer je hem onder de grill zet – of nog liever… even met een gasbrandertje bewerkt. Dat is een lastig klusje, wat niet veel mensen onder de knie krijgen. EN dus krijg je bij deze gekoelde glazen schaaltjes een zakje gekarameliseerde suiker, die je mag verdelen over de custard. Het knapperige laatje is dus vervangen door korrels, wat een andere beleving geeft. Ook heeft custard de neiging om wat uit te lopen: het vocht scheidt zich af van de vaste delen. Wanneer je hem even in de oven zet of met suiker bedekt, zal deze grotendeels weg zijn. Gebruik je hem koud? Dan blijft het in het schaaltje. Een leuke benadering, maar net niet. De custard is trouwens wel aangenaam subtiel van smaak en zacht van structuur!

Grootmoeders kastje

Dat de receptuur van Bonne Maman geen geheim is blijkt wel uit de immer 100% pure en eenvoudige ingrediënten die je op de etiketten ziet staan. Je kunt ieder product in principe zo zelf namaken. Trouw aan het originele recept met de eerlijke, krachtige producten die vroeger ook in grootmoeders kastje stonden, laat Bonne Maman kunstmatige toevoegingen achterwege. Bij Bonne Maman staat het verwenmoment centraal, zoals grootmoeder dat met liefde doet. Koester warme, traditionele momenten en geniet samen met gezin en vrienden van culinair gemak. Hier staat het merk om bekend: vrijgevigheid, eenvoud, authenticiteit en het streven naar uitmuntendheid.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.