logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Los Taqueros Empanadas en nachos


In ons land zijn producten verkrijgbaar van over de hele wereld… maar sommige delen zijn wat meer aanwezig dan andere. Zo is de Mexicaanse keuken pas sinds een aantal jaar wat aan populariteit aan het winnen, wat je bijvoorbeeld ziet aan de Mexicaanse restaurants en de fast-food TexMex keukens die ons land de afgelopen jaren hebben gevonden. Maar het kan nog makkelijker… Los Taqueros komt met hartige hapjes, gebaseerd op de Mexicaanse keuken. Je hoeft ze alleen nog maar in de oven te zetten en te bakken. Perfect voor bij de borrel of als bijgerechtje tijdens je avondmaaltijd! Wij probeerden de Los Taqueros Nachos en Empenadas.

Los Taqueros Nachos

Nachos vind ik echt een comfort food. Wat is er lekkerder dan een grote bak nacho’s, rijkelijk voorzien van kaas en saus, met een paar spicy en frisse dipsausjes binnen handbereik? Je kunt ze ook altijd en overal eten: tijdens een feestje is het een mooi fingerfood, bij de film heb je een heerlijke snack en zelfs op een warme dag, als tussendoortje toen nacho’s het altijd goed. Doet het trouwens ook heel goed tijdens een gezellig avondje op de bank of digitale date met vrienden. In de aluminuim schaal, die je in het versvak van de supermarkt vind, zit alles wat je nodig hebt: een zak nacho’s, een zakje kaasvlokken (een mix van cheddar en Goudse kaas) en twee bakjes met dipsaus: tomatensalsa en frisromige limoendip. Strooi de tortillachips uit de zak in de aluminium bakvorm, strooi de kaasvlokken erover en zet hem een minuutje of 6-8 in de oven. Hoe moeilijk kan het zijn?

De dips waren heerlijk: de tomatensalsa fris, fruitig en met een heerlijk scherp randje, de limoendip was fris en zacht van smaak. In de bakjes zit ook meer dan genoeg voor alle nacho’s. Sterker nog: wij hebben ze ook gebruikt om onze twee bakjes empanadas te voorzien van een extra dipje. Gewoon, omdat het kan. Maar je hebt de dips wel nodig. De kaas strooi je namelijk over de tortillachips heen, en ze blijven gewoon bovenop liggen. De bovenste chips hebben dus wel kaas, de onderste niet. Jammer! Normaliter mengen wij kaas door een mengsel van creme fraiche, die we door de tortillachips roeren. Dat verspreid de kaas beter. Misschien een tip voor de Los Taqueros nacho’s 2.0?

Los Taqueros Empanadas

Empanadas zijn Zuid-Amerikaanse pasteitjes, halve cirkels die zijn gevuld met een kruidige vulling. In het geval van Los Taqueros heb je een milde variant met kip of een pittigere variant met gehakt. Beiden hebben een vulling van gebakken paprika, uitjes, een vleugje chilipeper – en in de gehaktvulling wat meer, voor wie wel van een beetje pit houdt. De empanadas zijn mooi van formaat. Niet te groot, maar zeker niet te klein. De pittige empanadas met gehakt hebben een heerlijke pittige punch als je ze eet, een kleine kick als verrassing, hoewel ook mensen die niet echt van pittig eten houden ze kunnen waarderen. De milde variant van kip vonden we wat vlak van smaak, die was wat te neutraal. Vandaar dat we blij waren dat de nacho’s zo rijkelijk voorzien waren van dipsaus. Die kwam goed van pas!

Verkrijgbaarheid

Nacho kit

Verkrijgbaar bij Hoogvliet, Deen en Coop voor €4,99 (410 gram)

Los Taqueros 

Empanadas met gekruide kip of gehakt

Verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Deen, Boon’s markt, Coop, Dirk, Deka en Nettorama voor €3,49 (verpakking met 6 stuks)

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.