logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Happysoaps tandpasta tabs en cleaning tabs

HappySoaps is een nieuwkomer in de Nederlandse markt die actief aan de slag wil om onze afvalberg minder snel te laten groeien. Of nog beter: de groei te stoppen waar het kan. Recyclen is het credo. Daar gaat het op verschillende punten actief mee aan de slag, maar het belangrijkste punt van HappySoaps is wel dat de verpakkingen 100% plasticvrij is. En dat is best bijzonder, zeker als je bedenkt dat ze onlangs tandpasta en schoonmaakmiddelen hebben gelanceerd. Hoe maak je die verpakkingen plasticvrij?

Tandpasta tabs

In het geval van tandpasta is dat een nieuw concept: tandpasta tabs. Het zijn tabletjes die in je mond zorgen voor hun werking. Tabletje in je mond, even kauwen en poetsen maar! Je hebt niet alleen iedere keer precies genoeg tandpasta in je mond (nooit meer die grote klodders die je ook weer uitspuugt), maar dankzij de glazen flesjes met hun kurken dop voorkom je ook extra afval op de plasticberg. Daarmee gaat HappySoaps de strijd aan met de tubes tandpasta (in plastic verpakt en waarvan de pasta veelal microplastics bevat) waar er jaarlijks miljoenen van worden verkocht. Van de kleine glazen flessen komt in de toekomst ook een grotere variant, zodat je ze zelf kunt navullen.

Het gebruik van de Tandpasta Tabs is even wennen. Je neemt een tab tussen je tanden en start met kauwen. Daarbij lost het tabletje op en verandert het in een schuimpasta. Vervolgens kun je beginnen met poetsen. Het voordeel is dat je nooit teveel tandpasta gebruikt, maar het is ook de tabs zijn ook weer best groot. Veel groter dan de standaard ‘erwt’ aan tandpasta die ik normaliter op mijn tandenborstel smeer. De smaak is vrij intens en zorgt voor een fris mondgevoel. De tandpasta tabs van HappySoaps zijn op dit moment verkrijgbaar via de website en in alle DA-vestigingen, naast verschillende losse verkooppunten. Voor 62 tabs betaal je 5,99 euro, wat goed is voor 1 maand tandenpoetsen (rekening houdend met 2x per dag). Dat is best een fikse prijs, gezien het feit dat je met een normale tube veel langer kan doen. We zijn dan ook erg benieuwd wat de prijs gaat worden voor de refills!

Cleaning tabs

Voel je een thema? Om de berg lege flessen schoonmaakmiddel tegen te gaan, heeft HappySoaps Cleaning Tabs ontwikkeld. Iedere tab is goed voor 750 schoonmaakmiddel. Het gebruik is heel simpel. Pak een lege sprayfles van 750 ml. Doe een tablet in de lege fles en vul hem met water. Laat hem even staan, schudden en je bent klaar voor een frisse schoonmaak! Naast een goede werking van de schoonmaakmiddelen (en super handig, in een spuitbus. Weg met die emmertjes sop! Even sprayen, uitpoetsen en klaar!) hebben de allesreinigers ook nog eens frissen en originele geuren, zoals een bloemige allesreiniger en een sparkling mint glasreiniger.

Het nadeel is: je moet wel lege sprayflessen hebben! En kijkend naar mijn schoonmaakmiddelenkastje is dat eigenlijk alleen de badkamerreiniger die in zo’n fles wordt geleverd. De andere flessen zijn gewoon schenkflessen, voor het maken van een schuimig sopje. Voor het geld hoef je het in dit geval zeker niet te laten: je koopt een doosje met drie cleaning tabs (allesreiniger, sanitairreiniger, keukenreiniger of glasreiniger) voor 5,99 euro. Wil je ze allemaal uitproberen? Voor 6,99 euro koop je een combi pack met alle vier de varianten. En dan is het nog zoeken naar lege sprayflessen! In de doosjes vind je overigens stickers die je op de flessen kunt kleven, zodat je ziet welk schoonmaakmiddel er in zit.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.